MERK 

CATEGORIEËN 

PRIJS (€) 

tot

SOORT 

TAAL 

ZUID-ENGELAND & KENT

Op de reisboekenafdeling van Zwerfkei kunt u naar hartelust de hele wereld ronddolen tussen duizenden reisgidsen en wegenkaarten en uzelf voorbereiden op uw volgende avontuurlijke reis of vakantie. Daarnaast hebben wij in onze outdoorwinkel in Woerden een ruim assortiment landkaarten, wegenkaarten, wandelkaarten, fietskaarten, reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen en nog veel meer. Ook wandkaarten, reliëfkaarten, cadeauboeken, boeken over survival, navigatie, wegenatlassen, reisverhalen, reisdagboeken, skigidsen, klimtopo's, MTB supertrail kaarten en klettersteiggidsen, zijn bij ons te vinden.

Lees meer over ZUID-ENGELAND & KENT

47 producten
Sorteer op:
47 producten

Rough Guide England
€ 24,95
Trotter Reisgids Zuid-Engeland
€ 22,99
Michelin Wegenkaart 504 South East England & East Anglia
1 review
€ 11,95
Edicola Dorset Reisgids
€ 24,50
Cicerone Wandelgids The North Downs Way
€ 22,95
 
1 / 3

Op de reisboekenafdeling van Zwerfkei kunt u naar hartelust de hele wereld ronddolen tussen duizenden reisgidsen en wegenkaarten en uzelf voorbereiden op uw volgende avontuurlijke reis of vakantie. Daarnaast hebben wij in onze outdoorwinkel in Woerden een ruim assortiment landkaarten, wegenkaarten, wandelkaarten, fietskaarten, reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen en nog veel meer. Ook wandkaarten, reliëfkaarten, cadeauboeken, boeken over survival, navigatie, wegenatlassen, reisverhalen, reisdagboeken, skigidsen, klimtopo's, MTB supertrail kaarten en klettersteiggidsen, zijn bij ons te vinden.

Reisgidsen en kaarten van Zuid-Engeland en Kent

Graafschap Kent

Veel mensen denken bij Engeland gelijk aan grijs en motregen Want daar regent het toch altijd? Het is inderdaad zo dat het in delen van het land flink kan regenen, maar natuurlijk niet altijd en dat geldt ook niet voor het hele land. Zeker niet voor het zuiden dat een heerlijk zonnige klimaat met warme, droge zomers heeft. Aan de kust groeien op sommige plaatsen zelfs palbomen langs zandstranden. Je zou de hele zuidkust van Engeland dus on-Engels kunnen noemen qua weer, maar goed is om te weten dat je hier een hele fijn, warme zomervakantie kunt hebben. Als je met de boot in Dover aankomt zie je direct de witte kliffen van Dover in het graafschap Kent opdoemen. Kent wordt ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd. Bovendien kent het graafschap een veelbewogen historie. De kathedraal en de fairytales van Canterbury en andere werelderfgoedmonumenten gaan eeuwen terug. De stad Canterbury ligt aan de rivier de Stour en heeft ca. 35.000 inwoners. De stad is interessant vanwege het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. De kathedraal is bekend vanwege de moord op Thomas Becket in 1170. Door deze gebeurtenis werd Canterbury een pelgrimsoord, die Geoffrey Chaucer inspireerde tot zijn meesterwerk, de Canterbury Tales.

South Downs National Park

Door het landschap van Sussex loopt van west naar oost een opvallende heuvelrug: de South Downs. Deze 80 kilometer lange heuvelrug van krijt loopt van west naar oost. Bij Eastbourne komen de South Downs bij de kust, waardoor spectaculaire krijtrotsen zijn ontstaan. Beachy Head is de hoogste krijtrots van Groot-Brittannië, maar ook de Seven Sisters zijn indrukwekkend. Gemarkeerde wandelroutes leiden door de heuvels van de Downs en de Wealds en langs de hele kust.

New Forest en Isle of Wight

Het nationaal park New Forest is een natuurgebied in Zuid-Engeland, gelegen tussen Southampton en Bournemouth. Het bestrijkt voornamelijk het zuidwesten van het graafschap Hampshire met uitlopers naar Zuidoost-Wiltshire en Oost-Dorset. Het is vooral bekend omdat er grote aantallen ponies wild rondlopen die de belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft. Iets ten zuiden van New Forest National Park ligt het grote eiland Wight, een gebied met fraaie kusten, golvend platteland en kleine badplaatsen. Trekpleisters op Wight zijn bijvoorbeeld het fraaie Osborne House en de geërodeerde witte kliffen die bekend staan als The Needles, bij Freshwater Bay

Dorset

In Dorset kuntu de pracht van de Jurassic Coast World Heritage Site bewonderen. Het graafschap heeft de nodige stranden, kliffen, baaien, kustpaden en ook badplaatsen zoals Bournemouth, Weymouth en het kleinere Lyme Regis. Dorset heeft ook andere bezienswaardigheden als Corfe Castle, Hardy's Cottage, Monkey World en Lulworth Castle. De mooie gebieden zijn dus de Jurassic Coast maar ook het platteland landinwaarts. 

Wandelgidsen Zuid-Engeland en Kent

Cicerone Press is een uitgever van meer dan 350 Engelstalige wandel-, trekking-, klim- en berggidsen. Ook gidsen voor fietstochten, klim-, navigatie- en andere technieken behoren tot het assortiment. De wandelgidsen van Cicerone zijn voorzien van goede beschrijvingen van de verschillende wandelroute's, praktische informatie over voorbereiding van de tocht, veelal met contactinformatie van de B&B's of berghutten onderweg. De wandelingen zijn in het algemeen voorzien van een kleine overzichtskaart en er wordt altijd verwezen naar het beste kaartmateriaal.

Al wat Cicerone uitgeeft is bedoeld om je een fantastische tijd te laten beleven in de bergen. Cicerone heeft gidsen voor de GR5, Himalaya, Via Ferrata's in de Dolomieten, de National Trails (zoals de West Highland Way) van Groot-Brittannië, bijna 40 gidsen over Schotland en de meest uitgebreide reeks titels over de Alpen beschikbaar in het Engels. De Cicerone gidsen zijn geschreven voor en door outdoor mensen. De selectie bestaat uit zowel populaire als nieuwe, boeiende te ontdekken gebieden, zoals de Drakensbergen in Zuid-Afrika, de prachtige kust van Amalfi in Italië of de eilanden van de Schotse kust. Doordat de boeken regelmatig een update krijgen, heeft u altijd de laatste informatie over uw volgende avontuur binnen handbereik.

Ordnance Survey wandelkaarten voor Dorset, Sussex en Kent

Welke wandelkaart heb ik nodig als ik ga wandelen in de graafschappen Dorset, Sussex en Kent? Zwerfkei heeft een groot assortiment wandelkaarten, fietskaarten en wegenkaarten van Ordnance Survey op voorraad. De Engelse cartografische dienst Ordnance Survey maakt van oudsher uitstekende topografische kaarten, die men kan onderverdelen in twee series, de Landranger en de Explorer Maps.

Welke serie wandelkaarten van Ordnance Survey is het meest geschikt?

De meeste mensen die naar Groot-Brittanië op vakantie gaan, gaan meestal wandelen en fietsen rondom de camping of het vakantiehuisje. Dan is een wandelkaart die een wat groter gebied dekt en waarop meerdere wandeltochten te maken zijn wel zo handig. Dan is een Landranger kaart vaak meer dan voldoende. De meest verkochte wandelkaarten komen uit de Landranger Serie. Dit is een kaartenreeks van 204 gedetailleerde topografische kaarten, die het gehele grondgebied van Groot-Brittannië omvat op een schaal van 1:50.000. Deze kaarten zijn ideaal om dagwandelingen te maken vanuit een vaste locatie. Daarnaas biedt deze serie voldoende detail om een lange doorgaande wandelroute, zoals de Pennine Way of Pembrokeshire Coast Path op te volgen (te gebruiken naast een wandelgids van de desbetreffende wandelroute). De kaarten bieden veel recreatieve en toeristische informatie, met inbegrip van de belangrijke aanwijzingen aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). De kaarten van Ordnance Survey zijn ideaal om mee te wandelen in Engeland, Wales of Schotland.

Voor bergachtig terrein kunnen de Landranger kaarten met schaal 1:50.000 toch niet voldoende zijn. Wilt u wandelen in ruig terrein zoals Snowdonia of de Ben Nevis beklimmen? Dan heeft Ordnance Survey een serie topografische wandelkaarten onder de naam Explorer Maps, die nog meer detail biedt. Deze kaartenreeks van 403 gedetailleerde, topografische kaarten van de Ordnance Survey omvat elk deel van Engeland, Schotland en Wales op een schaal van 1:25.000. Deze wandelkaarten zijn ideaal om te wandelen en voor andere buitenactiviteiten. De kaarten tonen de Nationale wandelpaden en een selectie van andere lange afstandspaden, recreatieve paden, picknickplaatsen, uitzichtpunten en geselecteerde bezienswaardigheden. Daarnaast is er de belangrijke informatie aangaande “het recht van overpad” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!).
Sommige kaarten welke echt populaire gebieden omvatten zoals de Nationale Parken, behoren nog steeds tot de “Outdoor Leisure (OL)” serie, maar worden nu in het geheel van de Explorer maps serie opgenomen daar de cartografie dezelfde is. Deze zeer gedetailleerde Explorer kaarten tonen alle administratieve grenzen, het algemene wegennetwerk, niet omheinde wegen, landwegen en perceelgrenzen (zelfs heggen en stenen muurtjes!), kleine afgelegen boerderijen, zodat het veel gemakkelijk navigeren is op het Britse platteland. Steile hellingen, monumenten, hoogspanningslijnen, archeologische sites, molens, kerken en vuurtorens worden aangegeven. Extra grafische symbolen geven de natuurlijke kenmerken van het terrein aan zoals rotsen, puin, modder en vegetatie variaties. Zowel de Landranger als Explorer kaarten zijn volledig GPS-compatibel. Hoewel veel mensen tegenwoordig op GPS lopen, kunt u met een topografische wandelkaart van Ordnance Survey ook uitstekend zonder doen. Toeristische informatie is inclusief caravan- en campingmogelijkheden, Park & Ride locaties, recreatie/vrije tijd/sport, musea, historische gebouwen, plaatsen die tot het Engels erfgoed behoren, Nationale Monumenten en Gebouwen, landelijke pubs, enz.

De Landranger kaarten en Explorer Maps worden ook geleverd in een (duurdere) gelamineerde variant, de zogeheten Landranger Active en Explorer Active wandelkaarten. Deze zijn scheurbestendig en waterproof. Dit maakt de kaarten ideaal voor het - vaak - druilerige - Engelse weer. Kortom, gaat u de Skye Trail doen, mountainbiken in Cornwall, klimmen in het Peak District of wandelen in het Lake District, dan zijn de kaarten van Ordnance Survey onmisbaar.

Reisgidsen en kaarten van Zuid-Engeland en Kent

Graafschap Kent

Veel mensen denken bij Engeland gelijk aan grijs en motregen Want daar regent het toch altijd? Het is inderdaad zo dat het in delen van het land flink kan regenen, maar natuurlijk niet altijd en dat geldt ook niet voor het hele land. Zeker niet voor het zuiden dat een heerlijk zonnige klimaat met warme, droge zomers heeft. Aan de kust groeien op sommige plaatsen zelfs palbomen langs zandstranden. Je zou de hele zuidkust van Engeland dus on-Engels kunnen noemen qua weer, maar goed is om te weten dat je hier een hele fijn, warme zomervakantie kunt hebben. Als je met de boot in Dover aankomt zie je direct de witte kliffen van Dover in het graafschap Kent opdoemen. Kent wordt ook wel ‘de tuin van Engeland’ genoemd. Bovendien kent het graafschap een veelbewogen historie. De kathedraal en de fairytales van Canterbury en andere werelderfgoedmonumenten gaan eeuwen terug. De stad Canterbury ligt aan de rivier de Stour en heeft ca. 35.000 inwoners. De stad is interessant vanwege het middeleeuwse karakter van de binnenstad en vooral in de beroemde kathedraal. De kathedraal is bekend vanwege de moord op Thomas Becket in 1170. Door deze gebeurtenis werd Canterbury een pelgrimsoord, die Geoffrey Chaucer inspireerde tot zijn meesterwerk, de Canterbury Tales.

South Downs National Park

Door het landschap van Sussex loopt van west naar oost een opvallende heuvelrug: de South Downs. Deze 80 kilometer lange heuvelrug van krijt loopt van west naar oost. Bij Eastbourne komen de South Downs bij de kust, waardoor spectaculaire krijtrotsen zijn ontstaan. Beachy Head is de hoogste krijtrots van Groot-Brittannië, maar ook de Seven Sisters zijn indrukwekkend. Gemarkeerde wandelroutes leiden door de heuvels van de Downs en de Wealds en langs de hele kust.

New Forest en Isle of Wight

Het nationaal park New Forest is een natuurgebied in Zuid-Engeland, gelegen tussen Southampton en Bournemouth. Het bestrijkt voornamelijk het zuidwesten van het graafschap Hampshire met uitlopers naar Zuidoost-Wiltshire en Oost-Dorset. Het is vooral bekend omdat er grote aantallen ponies wild rondlopen die de belangrijke graasfunctie vervullen, wat het park een heel eigen ecologie geeft. Iets ten zuiden van New Forest National Park ligt het grote eiland Wight, een gebied met fraaie kusten, golvend platteland en kleine badplaatsen. Trekpleisters op Wight zijn bijvoorbeeld het fraaie Osborne House en de geërodeerde witte kliffen die bekend staan als The Needles, bij Freshwater Bay

Dorset

In Dorset kuntu de pracht van de Jurassic Coast World Heritage Site bewonderen. Het graafschap heeft de nodige stranden, kliffen, baaien, kustpaden en ook badplaatsen zoals Bournemouth, Weymouth en het kleinere Lyme Regis. Dorset heeft ook andere bezienswaardigheden als Corfe Castle, Hardy's Cottage, Monkey World en Lulworth Castle. De mooie gebieden zijn dus de Jurassic Coast maar ook het platteland landinwaarts. 

Wandelgidsen Zuid-Engeland en Kent

Cicerone Press is een uitgever van meer dan 350 Engelstalige wandel-, trekking-, klim- en berggidsen. Ook gidsen voor fietstochten, klim-, navigatie- en andere technieken behoren tot het assortiment. De wandelgidsen van Cicerone zijn voorzien van goede beschrijvingen van de verschillende wandelroute's, praktische informatie over voorbereiding van de tocht, veelal met contactinformatie van de B&B's of berghutten onderweg. De wandelingen zijn in het algemeen voorzien van een kleine overzichtskaart en er wordt altijd verwezen naar het beste kaartmateriaal.

Al wat Cicerone uitgeeft is bedoeld om je een fantastische tijd te laten beleven in de bergen. Cicerone heeft gidsen voor de GR5, Himalaya, Via Ferrata's in de Dolomieten, de National Trails (zoals de West Highland Way) van Groot-Brittannië, bijna 40 gidsen over Schotland en de meest uitgebreide reeks titels over de Alpen beschikbaar in het Engels. De Cicerone gidsen zijn geschreven voor en door outdoor mensen. De selectie bestaat uit zowel populaire als nieuwe, boeiende te ontdekken gebieden, zoals de Drakensbergen in Zuid-Afrika, de prachtige kust van Amalfi in Italië of de eilanden van de Schotse kust. Doordat de boeken regelmatig een update krijgen, heeft u altijd de laatste informatie over uw volgende avontuur binnen handbereik.

Ordnance Survey wandelkaarten voor Dorset, Sussex en Kent

Welke wandelkaart heb ik nodig als ik ga wandelen in de graafschappen Dorset, Sussex en Kent? Zwerfkei heeft een groot assortiment wandelkaarten, fietskaarten en wegenkaarten van Ordnance Survey op voorraad. De Engelse cartografische dienst Ordnance Survey maakt van oudsher uitstekende topografische kaarten, die men kan onderverdelen in twee series, de Landranger en de Explorer Maps.

Welke serie wandelkaarten van Ordnance Survey is het meest geschikt?

De meeste mensen die naar Groot-Brittanië op vakantie gaan, gaan meestal wandelen en fietsen rondom de camping of het vakantiehuisje. Dan is een wandelkaart die een wat groter gebied dekt en waarop meerdere wandeltochten te maken zijn wel zo handig. Dan is een Landranger kaart vaak meer dan voldoende. De meest verkochte wandelkaarten komen uit de Landranger Serie. Dit is een kaartenreeks van 204 gedetailleerde topografische kaarten, die het gehele grondgebied van Groot-Brittannië omvat op een schaal van 1:50.000. Deze kaarten zijn ideaal om dagwandelingen te maken vanuit een vaste locatie. Daarnaas biedt deze serie voldoende detail om een lange doorgaande wandelroute, zoals de Pennine Way of Pembrokeshire Coast Path op te volgen (te gebruiken naast een wandelgids van de desbetreffende wandelroute). De kaarten bieden veel recreatieve en toeristische informatie, met inbegrip van de belangrijke aanwijzingen aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). De kaarten van Ordnance Survey zijn ideaal om mee te wandelen in Engeland, Wales of Schotland.

Voor bergachtig terrein kunnen de Landranger kaarten met schaal 1:50.000 toch niet voldoende zijn. Wilt u wandelen in ruig terrein zoals Snowdonia of de Ben Nevis beklimmen? Dan heeft Ordnance Survey een serie topografische wandelkaarten onder de naam Explorer Maps, die nog meer detail biedt. Deze kaartenreeks van 403 gedetailleerde, topografische kaarten van de Ordnance Survey omvat elk deel van Engeland, Schotland en Wales op een schaal van 1:25.000. Deze wandelkaarten zijn ideaal om te wandelen en voor andere buitenactiviteiten. De kaarten tonen de Nationale wandelpaden en een selectie van andere lange afstandspaden, recreatieve paden, picknickplaatsen, uitzichtpunten en geselecteerde bezienswaardigheden. Daarnaast is er de belangrijke informatie aangaande “het recht van overpad” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!).
Sommige kaarten welke echt populaire gebieden omvatten zoals de Nationale Parken, behoren nog steeds tot de “Outdoor Leisure (OL)” serie, maar worden nu in het geheel van de Explorer maps serie opgenomen daar de cartografie dezelfde is. Deze zeer gedetailleerde Explorer kaarten tonen alle administratieve grenzen, het algemene wegennetwerk, niet omheinde wegen, landwegen en perceelgrenzen (zelfs heggen en stenen muurtjes!), kleine afgelegen boerderijen, zodat het veel gemakkelijk navigeren is op het Britse platteland. Steile hellingen, monumenten, hoogspanningslijnen, archeologische sites, molens, kerken en vuurtorens worden aangegeven. Extra grafische symbolen geven de natuurlijke kenmerken van het terrein aan zoals rotsen, puin, modder en vegetatie variaties. Zowel de Landranger als Explorer kaarten zijn volledig GPS-compatibel. Hoewel veel mensen tegenwoordig op GPS lopen, kunt u met een topografische wandelkaart van Ordnance Survey ook uitstekend zonder doen. Toeristische informatie is inclusief caravan- en campingmogelijkheden, Park & Ride locaties, recreatie/vrije tijd/sport, musea, historische gebouwen, plaatsen die tot het Engels erfgoed behoren, Nationale Monumenten en Gebouwen, landelijke pubs, enz.

De Landranger kaarten en Explorer Maps worden ook geleverd in een (duurdere) gelamineerde variant, de zogeheten Landranger Active en Explorer Active wandelkaarten. Deze zijn scheurbestendig en waterproof. Dit maakt de kaarten ideaal voor het - vaak - druilerige - Engelse weer. Kortom, gaat u de Skye Trail doen, mountainbiken in Cornwall, klimmen in het Peak District of wandelen in het Lake District, dan zijn de kaarten van Ordnance Survey onmisbaar.

summer