WASINSTRUCTIES WATERDICHTE KLEDING

Zwerfkei kan u adviseren over het onderhoud van Wasinstructies waterdichte kleding

Waterdichte kleding voorzien van een membraan zoals Gore-Tex®, DryTech (Mammut), Defender (Eider) of Dryedge (Millet) kan lang meegaan mits u het goed schoon houdt. Het best kan deze kleding gewassen worden met één van de speciaal ontwikkelde wasmiddelen, zoals Nikwax Tech Wash, of met een mild vloeibaar wasmiddel.

Volg de onderhoudsinstructies van de kledingfabrikant, te vinden op het label aan de binnenkant. Rits voordat u het kledingstuk wast de sluitingen aan de voorzijde, op de zakken en onder de oksels volledig dicht en maak alle kleppen en bandjes vast. Hieronder volgt het wasadvies van Gore-Tex®.

1. Wassen

Was uw kledingstuk in de wasmachine op 40 graden en met een kleine hoeveelheid vloeibaar wasmiddel. Om alle zeepresten goed uit de kleding te krijgen is een extra spoelbeurt aan te raden. Centrifugeer op een laag aantal toeren om kreukels te voorkomen. Gebruik geen waspoeder of producten die wasverzachters, conditioners, vlekkenverwijderaar of bleekmiddel bevatten. Hierdoor wordt de kleding aangetast. Niet wassen met zwaar vervuild goed.

2. Bleken

Gebruik geen bleekmiddel op chloorbasis.

3. Drogen

Droog het kledingstuk aan de waslijn, of in een wasdroger op een warme, gematigde temperatuur. Als het droog is, (nogmaals) gedurende 20 minuten in de wasdroger om de duurzame waterafstotende (DWR) werking van de buitenstof te reactiveren.

4. Strijken

Als u geen droger hebt, strijk de gedroogde kleding dan op een lage stand (warm, geen stoom) met een (hand)doek op het kledingstuk. Dit helpt de duurzame waterafstotende werking van de buitenstof van de kleding te reactiveren.

5. Stomen

Gore adviseert thuis wassen en strijken. Als een stomerij noodzakelijk is, vraag of ze dan of ze spoelen met een kleurloze, gedistilleerde koolwaterstofoplossing. Daarna is een nieuwe waterafstotende behandeling van de buitenstof noodzakelijk. Volg de instructies van de kledingfabrikant.

6. Waterafstotende behandeling

Als de tijdens de productie aangebrachte waterafstotende behandeling niet meer kan worden gereactiveerd, breng dan een nieuwe waterafstotende impregnatie (bijvoorbeeld Nikwax) op de buitenstof aan.

Zwerfkei wasservice

U kunt het wassen en impregneren ook aan Zwerfkei overlaten. Zwerfkei werkt samen met Stomerij Tip Top in Woerden. Meer informatie over deze service vindt u hier.

Kleine herstelwerkzaamheden

Kleinere gaatjes in waterdichte kleding kunnen eenvoudig met een druppeltje Seam Grip gedicht worden. Seam Grip is een kleurloos, elastisch en waterdicht. Grotere schade moet vanwege de complexe waterdichte constructie door de fabrikant zelf gerepareerd worden. Wanneer deze reparaties noodzakelijk zijn kunt u langskomen bij Zwerfkei en zullen wij er zorg voor dragen dat dit vakkundig opgelost zal worden.

Is mijn jas lek?

Het komt regelmatig voor dat bij kleding van enkele jaren oud tegelijkertijd op de schouders en mouwen vochtigheid aan de binnenzijde komt tijdens regenbuien. Begrijpelijk is dat dan vaak gedacht wordt aan lekkage. In veel gevallen is dit echter niet zo. Meestal is een slechte waterafstotendheid van de buitenste laag de oorzaak. Hierdoor kan er vocht tussen de vezels van de buitenste laag gaat zitten. Tijdens regenbuien zullen deze plekken daardoor aan de binnenzijde een stuk kouder zijn dan de rest van het jack. Hierdoor vindt er juist op die plekken condensatie plaats. Deze condensatie kan zoveel vocht veroorzaken dat het lijkt op lekkage. De remedie voor dit probleem is een behandeling met bijvoorbeeld Nikwax TX Direct of Grangers 2 in 1. Bij twijfel over de oorzaak is het altijd mogelijk om de waterdichtheid te laten testen. Zwerfkei beschikt hierover over een speciale waterkolommeter.

Wilt u direct naar de onderhoudsmiddelen voor waterdichte kleding? Klik dan hier.

Bekijk alle producten in de categorie Outdoorkleding

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

OPENINGSTIJDEN


Webshop
Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis* zie verzendtijden

Winkel openingstijden en adres

Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 21:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten

Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648

DAAROM ZWERFKEI

  • Ruim 3500m2 avontuur in Woerden!
  • Meer dan 30 jaar ervaring!
  • Centraal gelegen in Nederland en in het Groene Hart.
  • Gratis verzending (vanaf €50,-) en gratis retour binnen NL.
  • Eenvoudig retourneren in de winkel of per post.
  • Vandaag voor 17:00 besteld, morgen in huis* zie verzendtijden
  • Sinds 2008 een officieel:
  • Zwerfkei is aangesloten bij Webshop Keurmerk
0 artikelen in vergelijking
Er zijn nog geen artikelen toegevoegd om te vergelijken. Klik op het icoon bij de artikelen.
0 recent bezochte artikelen
Er zijn nog geen recent bekeken artikelen
Met het gebruik van de site accepteert u het gebruik van cookies en onze privacyverklaring. U kunt desgewenst bepaalde cookies uitschakelen. Lees meer...
INSTELLEN
SLUITEN