MERK 

CATEGORIEËN 

PRIJS (€) 

tot

SOORT 

TAAL 

ORKNEY & SHETLAND EILANDEN

Ten noorden van het Schotse vasteland liggen de prachtige eilandengroepen van Orkney en Shetland. Ruige kliffen, verlaten eilanden en een prachtige natuur. Op de reisboekenafdeling van Zwerfkei kunt u naar hartelust de hele wereld ronddolen tussen duizenden reisgidsen en wegenkaarten en uzelf voorbereiden op uw volgende avontuurlijke reis of vakantie. Daarnaast hebben wij in onze outdoorwinkel in Woerden een ruim assortiment landkaarten, wegenkaarten, wandelkaarten, fietskaarten, reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen en nog veel meer. Ook wandkaarten, reliëfkaarten, cadeauboeken, boeken over survival, navigatie, wegenatlassen, reisverhalen, reisdagboeken, skigidsen, klimtopo's, MTB supertrail kaarten en klettersteiggidsen, zijn bij ons te vinden.

Lees meer over ORKNEY & SHETLAND EILANDEN

12 producten
Sorteer op:
12 producten

Ten noorden van het Schotse vasteland liggen de prachtige eilandengroepen van Orkney en Shetland. Ruige kliffen, verlaten eilanden en een prachtige natuur. Op de reisboekenafdeling van Zwerfkei kunt u naar hartelust de hele wereld ronddolen tussen duizenden reisgidsen en wegenkaarten en uzelf voorbereiden op uw volgende avontuurlijke reis of vakantie. Daarnaast hebben wij in onze outdoorwinkel in Woerden een ruim assortiment landkaarten, wegenkaarten, wandelkaarten, fietskaarten, reisgidsen, wandelgidsen, fietsgidsen en nog veel meer. Ook wandkaarten, reliëfkaarten, cadeauboeken, boeken over survival, navigatie, wegenatlassen, reisverhalen, reisdagboeken, skigidsen, klimtopo's, MTB supertrail kaarten en klettersteiggidsen, zijn bij ons te vinden.

Reisgidsen en kaarten Orkney

Helemaal in het noorden van Schotland liggende de Orkney-eilanden: zo’n 200 kleinere eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. Kirkwall is de grootste stad van de eilandengroep. Hier leven zo’n 7000 inwoners. Het is ook één van de plekken waar je door mensen gemaakte bezienswaardigheden kunt bewonderen. Zo is hier de Magnus kathedraal gesitueerd. De bouw van deze kathedraal begon al in 1137. Wat opvalt aan het gebouw zijn de Noorse invloeden. Dit kwam omdat de bouwmeester uit Noorwegen kwam. Het schip van de kathedraal is ook indrukwekkend met zijn pilaren die ergens tussen roze- en roodgekleurd zijn. In de kathedraal vind je ook een aantal grafmonumenten, zoals die van Sint-Magnus, die tevens ook de naamgever is van de kathedraal. Ook koning Haakon IV van Noorwegen ligt hier sinds zijn heengaan in 1263 begraven. Naast het eiland Mainland zijn er nog tal van andere eilanden te bezichtigen. Het hoogste punt van de eilandengroep vind je bijvoorbeeld op Hoy. Andere bekende eilanden zijn Egilsay, North Ronaldsay, Rousay, Westray, Papa Westray, Sanday, Stronsay, Papa Stronsay, Shapinsay en Wyre. Wat de meeste bezoekers van deze eilandengroep aanspreekt is natuurlijk het natuurschoon en het prachtige gevarieerde landschap op de vele eilanden. Een kleurrijke natuur die zich verspreid over een met ruige vormen gevuld landschap van Orkney. Stranden die zich schuil houden tussen hemelsbrede baaien. Niet ver daar vandaan klotsen wilde golven tegen de metershoge kliffen. Op de kades baden zeehonden en scharrelen papegaaiduikers rond. Als je op de Caribisch ogende stranden zit kan het zomaar voorkomen dat je dolfijnen, walvissen en andere zeedieren spot. Orkney is een paradijs voor natuur- én dierliefhebbers!

Op de Orkney eilanden liggen daarnaast ook honderden archeologische opgravingen uit de steentijd. Het eiland Rousay wordt zelfs het ‘Egypte van het noorden’ genoemd. Op dit eiland liggen meer dan 150 archeologische opgravingen, waaronder een 5000 jaar oud graf. Het eiland ‘Mainland’ herbergt de oude nederzetting Skara Brae. Deze nederzetting vormt samen met Ring van Brodgar, Stones of Stennes en Maeshowe Chambered Cairn een UNESCO Werelderfgoedlocatie – en is zelfs ouder dan de piramiden! Een andere bekende bezienswaardigheid op Orkney is de ‘Old Man of Hoy’. Dit is een stenen pilaar van duizenden jaren oud te midden van de ruige natuur op het eiland Hoy.

Shetland Eilanden

De Shetland-eilanden: de meest noordelijke gelegen eilandengroep die nog tot Schotland behoort. De eilandengroep ligt ruim ten noorden van het Schotse vasteland. Ondanks dat de eilandengroep een oppervlakte heeft van totaal 1466 km⊃2; telt de eilandengroep slechts 20.000 inwoners. In totaal bestaat de archipel uit zo’n 100 eilanden. Net als bij andere eilandengroepen die tot Schotland behoren staat het grootste eiland bekend onder de naam Mainland. Hier wonen ook vrijwel de meeste mensen van de archipel. Het gros van de eilanden is onbewoond en het eiland Whalsay is met 1000 inwoners het tweede meest bevolkte eiland van de Shetland-eilanden. Dus behalve op Mainland is de kans dat je andere wezens tegen komt groter dan dat je er mensen tegen het lijf zult lopen. De Shetland-eilanden zijn dan ook vooral bekend om hun natuurpracht en praal het ruige landschap in combinatie met de zee, dat prachtige beelden geeft en bovendien kun je er ook excellente wandelroutes maken. Enkele bekende eilanden zijn Yell, Trondra, Urnst en Papa Stour. Laat je verrassen door deze adembenemende eilandengroep. Houd er wel rekening mee dat een bezoek aan de Shetland-eilanden vaak apart gedaan moet worden van een bezoek aan Schotland, want het Schotse vasteland ligt wel een stukje van de archipel.

Ordnance Survey wandelkaarten voor Orkney en Shetland Eilanden

Welke wandelkaart heb ik nodig als ik ga wandelen in Cornwall of Devon? Zwerfkei heeft een groot assortiment wandelkaarten, fietskaarten en wegenkaarten van Ordnance Survey op voorraad. De Engelse cartografische dienst Ordnance Survey maakt van oudsher uitstekende topografische kaarten, die men kan onderverdelen in twee series, de Landranger en de Explorer Maps.

Welke serie wandelkaarten van Ordnance Survey is het meest geschikt?

De meeste mensen die naar Groot-Brittanië op vakantie gaan, gaan meestal wandelen en fietsen rondom de camping of het vakantiehuisje. Dan is een wandelkaart die een wat groter gebied dekt en waarop meerdere wandeltochten te maken zijn wel zo handig. Dan is een Landranger kaart vaak meer dan voldoende. De meest verkochte wandelkaarten komen uit de Landranger Serie. Dit is een kaartenreeks van 204 gedetailleerde topografische kaarten, die het gehele grondgebied van Groot-Brittannië omvat op een schaal van 1:50.000. Deze kaarten zijn ideaal om dagwandelingen te maken vanuit een vaste locatie. Daarnaas biedt deze serie voldoende detail om een lange doorgaande wandelroute, zoals de Pennine Way of Pembrokeshire Coast Path op te volgen (te gebruiken naast een wandelgids van de desbetreffende wandelroute). De kaarten bieden veel recreatieve en toeristische informatie, met inbegrip van de belangrijke aanwijzingen aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). De kaarten van Ordnance Survey zijn ideaal om mee te wandelen in Engeland, Wales of Schotland.

Voor bergachtig terrein kunnen de Landranger kaarten met schaal 1:50.000 toch niet voldoende zijn. Wilt u wandelen in ruig terrein zoals Snowdonia of de Ben Nevis beklimmen? Dan heeft Ordnance Survey een serie topografische wandelkaarten onder de naam Explorer Maps, die nog meer detail biedt. Deze kaartenreeks van 403 gedetailleerde, topografische kaarten van de Ordnance Survey omvat elk deel van Engeland, Schotland en Wales op een schaal van 1:25.000. Deze wandelkaarten zijn ideaal om te wandelen en voor andere buitenactiviteiten. De kaarten tonen de Nationale wandelpaden en een selectie van andere lange afstandspaden, recreatieve paden, picknickplaatsen, uitzichtpunten en geselecteerde bezienswaardigheden. Daarnaast is er de belangrijke informatie aangaande “het recht van overpad” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!).
Sommige kaarten welke echt populaire gebieden omvatten zoals de Nationale Parken, behoren nog steeds tot de “Outdoor Leisure (OL)” serie, maar worden nu in het geheel van de Explorer maps serie opgenomen daar de cartografie dezelfde is. Deze zeer gedetailleerde Explorer kaarten tonen alle administratieve grenzen, het algemene wegennetwerk, niet omheinde wegen, landwegen en perceelgrenzen (zelfs heggen en stenen muurtjes!), kleine afgelegen boerderijen, zodat het veel gemakkelijk navigeren is op het Britse platteland. Steile hellingen, monumenten, hoogspanningslijnen, archeologische sites, molens, kerken en vuurtorens worden aangegeven. Extra grafische symbolen geven de natuurlijke kenmerken van het terrein aan zoals rotsen, puin, modder en vegetatie variaties. Zowel de Landranger als Explorer kaarten zijn volledig GPS-compatibel. Hoewel veel mensen tegenwoordig op GPS lopen, kunt u met een topografische wandelkaart van Ordnance Survey ook uitstekend zonder doen. Toeristische informatie is inclusief caravan- en campingmogelijkheden, Park & Ride locaties, recreatie/vrije tijd/sport, musea, historische gebouwen, plaatsen die tot het Engels erfgoed behoren, Nationale Monumenten en Gebouwen, landelijke pubs, enz.

De Landranger kaarten en Explorer Maps worden ook geleverd in een (duurdere) gelamineerde variant, de zogeheten Landranger Active en Explorer Active wandelkaarten. Deze zijn scheurbestendig en waterproof. Dit maakt de kaarten ideaal voor het - vaak - druilerige - Engelse weer. Kortom, gaat u de Skye Trail doen, mountainbiken in Cornwall, klimmen in het Peak District of wandelen in het Lake District, dan zijn de kaarten van Ordnance Survey onmisbaar.

Reisgidsen en kaarten Orkney

Helemaal in het noorden van Schotland liggende de Orkney-eilanden: zo’n 200 kleinere eilanden waarvan de meeste onbewoond zijn. Kirkwall is de grootste stad van de eilandengroep. Hier leven zo’n 7000 inwoners. Het is ook één van de plekken waar je door mensen gemaakte bezienswaardigheden kunt bewonderen. Zo is hier de Magnus kathedraal gesitueerd. De bouw van deze kathedraal begon al in 1137. Wat opvalt aan het gebouw zijn de Noorse invloeden. Dit kwam omdat de bouwmeester uit Noorwegen kwam. Het schip van de kathedraal is ook indrukwekkend met zijn pilaren die ergens tussen roze- en roodgekleurd zijn. In de kathedraal vind je ook een aantal grafmonumenten, zoals die van Sint-Magnus, die tevens ook de naamgever is van de kathedraal. Ook koning Haakon IV van Noorwegen ligt hier sinds zijn heengaan in 1263 begraven. Naast het eiland Mainland zijn er nog tal van andere eilanden te bezichtigen. Het hoogste punt van de eilandengroep vind je bijvoorbeeld op Hoy. Andere bekende eilanden zijn Egilsay, North Ronaldsay, Rousay, Westray, Papa Westray, Sanday, Stronsay, Papa Stronsay, Shapinsay en Wyre. Wat de meeste bezoekers van deze eilandengroep aanspreekt is natuurlijk het natuurschoon en het prachtige gevarieerde landschap op de vele eilanden. Een kleurrijke natuur die zich verspreid over een met ruige vormen gevuld landschap van Orkney. Stranden die zich schuil houden tussen hemelsbrede baaien. Niet ver daar vandaan klotsen wilde golven tegen de metershoge kliffen. Op de kades baden zeehonden en scharrelen papegaaiduikers rond. Als je op de Caribisch ogende stranden zit kan het zomaar voorkomen dat je dolfijnen, walvissen en andere zeedieren spot. Orkney is een paradijs voor natuur- én dierliefhebbers!

Op de Orkney eilanden liggen daarnaast ook honderden archeologische opgravingen uit de steentijd. Het eiland Rousay wordt zelfs het ‘Egypte van het noorden’ genoemd. Op dit eiland liggen meer dan 150 archeologische opgravingen, waaronder een 5000 jaar oud graf. Het eiland ‘Mainland’ herbergt de oude nederzetting Skara Brae. Deze nederzetting vormt samen met Ring van Brodgar, Stones of Stennes en Maeshowe Chambered Cairn een UNESCO Werelderfgoedlocatie – en is zelfs ouder dan de piramiden! Een andere bekende bezienswaardigheid op Orkney is de ‘Old Man of Hoy’. Dit is een stenen pilaar van duizenden jaren oud te midden van de ruige natuur op het eiland Hoy.

Shetland Eilanden

De Shetland-eilanden: de meest noordelijke gelegen eilandengroep die nog tot Schotland behoort. De eilandengroep ligt ruim ten noorden van het Schotse vasteland. Ondanks dat de eilandengroep een oppervlakte heeft van totaal 1466 km⊃2; telt de eilandengroep slechts 20.000 inwoners. In totaal bestaat de archipel uit zo’n 100 eilanden. Net als bij andere eilandengroepen die tot Schotland behoren staat het grootste eiland bekend onder de naam Mainland. Hier wonen ook vrijwel de meeste mensen van de archipel. Het gros van de eilanden is onbewoond en het eiland Whalsay is met 1000 inwoners het tweede meest bevolkte eiland van de Shetland-eilanden. Dus behalve op Mainland is de kans dat je andere wezens tegen komt groter dan dat je er mensen tegen het lijf zult lopen. De Shetland-eilanden zijn dan ook vooral bekend om hun natuurpracht en praal het ruige landschap in combinatie met de zee, dat prachtige beelden geeft en bovendien kun je er ook excellente wandelroutes maken. Enkele bekende eilanden zijn Yell, Trondra, Urnst en Papa Stour. Laat je verrassen door deze adembenemende eilandengroep. Houd er wel rekening mee dat een bezoek aan de Shetland-eilanden vaak apart gedaan moet worden van een bezoek aan Schotland, want het Schotse vasteland ligt wel een stukje van de archipel.

Ordnance Survey wandelkaarten voor Orkney en Shetland Eilanden

Welke wandelkaart heb ik nodig als ik ga wandelen in Cornwall of Devon? Zwerfkei heeft een groot assortiment wandelkaarten, fietskaarten en wegenkaarten van Ordnance Survey op voorraad. De Engelse cartografische dienst Ordnance Survey maakt van oudsher uitstekende topografische kaarten, die men kan onderverdelen in twee series, de Landranger en de Explorer Maps.

Welke serie wandelkaarten van Ordnance Survey is het meest geschikt?

De meeste mensen die naar Groot-Brittanië op vakantie gaan, gaan meestal wandelen en fietsen rondom de camping of het vakantiehuisje. Dan is een wandelkaart die een wat groter gebied dekt en waarop meerdere wandeltochten te maken zijn wel zo handig. Dan is een Landranger kaart vaak meer dan voldoende. De meest verkochte wandelkaarten komen uit de Landranger Serie. Dit is een kaartenreeks van 204 gedetailleerde topografische kaarten, die het gehele grondgebied van Groot-Brittannië omvat op een schaal van 1:50.000. Deze kaarten zijn ideaal om dagwandelingen te maken vanuit een vaste locatie. Daarnaas biedt deze serie voldoende detail om een lange doorgaande wandelroute, zoals de Pennine Way of Pembrokeshire Coast Path op te volgen (te gebruiken naast een wandelgids van de desbetreffende wandelroute). De kaarten bieden veel recreatieve en toeristische informatie, met inbegrip van de belangrijke aanwijzingen aangaande “het recht van doorgang” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!). De kaarten van Ordnance Survey zijn ideaal om mee te wandelen in Engeland, Wales of Schotland.

Voor bergachtig terrein kunnen de Landranger kaarten met schaal 1:50.000 toch niet voldoende zijn. Wilt u wandelen in ruig terrein zoals Snowdonia of de Ben Nevis beklimmen? Dan heeft Ordnance Survey een serie topografische wandelkaarten onder de naam Explorer Maps, die nog meer detail biedt. Deze kaartenreeks van 403 gedetailleerde, topografische kaarten van de Ordnance Survey omvat elk deel van Engeland, Schotland en Wales op een schaal van 1:25.000. Deze wandelkaarten zijn ideaal om te wandelen en voor andere buitenactiviteiten. De kaarten tonen de Nationale wandelpaden en een selectie van andere lange afstandspaden, recreatieve paden, picknickplaatsen, uitzichtpunten en geselecteerde bezienswaardigheden. Daarnaast is er de belangrijke informatie aangaande “het recht van overpad” voor Engeland en Wales (niet voor Schotland!).
Sommige kaarten welke echt populaire gebieden omvatten zoals de Nationale Parken, behoren nog steeds tot de “Outdoor Leisure (OL)” serie, maar worden nu in het geheel van de Explorer maps serie opgenomen daar de cartografie dezelfde is. Deze zeer gedetailleerde Explorer kaarten tonen alle administratieve grenzen, het algemene wegennetwerk, niet omheinde wegen, landwegen en perceelgrenzen (zelfs heggen en stenen muurtjes!), kleine afgelegen boerderijen, zodat het veel gemakkelijk navigeren is op het Britse platteland. Steile hellingen, monumenten, hoogspanningslijnen, archeologische sites, molens, kerken en vuurtorens worden aangegeven. Extra grafische symbolen geven de natuurlijke kenmerken van het terrein aan zoals rotsen, puin, modder en vegetatie variaties. Zowel de Landranger als Explorer kaarten zijn volledig GPS-compatibel. Hoewel veel mensen tegenwoordig op GPS lopen, kunt u met een topografische wandelkaart van Ordnance Survey ook uitstekend zonder doen. Toeristische informatie is inclusief caravan- en campingmogelijkheden, Park & Ride locaties, recreatie/vrije tijd/sport, musea, historische gebouwen, plaatsen die tot het Engels erfgoed behoren, Nationale Monumenten en Gebouwen, landelijke pubs, enz.

De Landranger kaarten en Explorer Maps worden ook geleverd in een (duurdere) gelamineerde variant, de zogeheten Landranger Active en Explorer Active wandelkaarten. Deze zijn scheurbestendig en waterproof. Dit maakt de kaarten ideaal voor het - vaak - druilerige - Engelse weer. Kortom, gaat u de Skye Trail doen, mountainbiken in Cornwall, klimmen in het Peak District of wandelen in het Lake District, dan zijn de kaarten van Ordnance Survey onmisbaar.

 
 
Met het gebruik van de site accepteert u het gebruik van cookies en onze privacyverklaring. U kunt desgewenst bepaalde cookies uitschakelen. Lees meer...
 
spring