KLAMBOES

Advies over Klamboes

 

Steeds meer meer mensen gaan tegenwoordig voor vakantie of werk naar tropische landen. Daar kunt u 's nachts last hebben van muggen en ander vliegend en kriebelend ongemak. Een klamboe is een muskietennet waaronder u gedurende de nacht veilig en ongestoord kunt slapen. De klamboe houdt insecten en ook ander ongedierte op afstand. Hieronder staan enkele zaken waar u bij aanschaf van een klamboe op kunt letten.
 

1. Reist u rond of verblijft u op een vaste plek/thuis?

Deze vraag is van belang, omdat sommige klamboes één of meerdere ophangpunten vereisen terwijl anderen vrijstaand zijn. Gaat u op reis dan is een hangende klamboe met één ophangpunt het meest praktisch. Een vrijstaande klamboe heeft dan wel als voordeel dat u helemaal geen ophangpunt nodig hebt, maar vaak zijn deze klamboes wat zwaarder en nemen ze ingepakt meer ruimte in. Een andere lichtgewicht optie voor op reis is een wig vorm met twee ophangpunten.
Verblijft u langere tijd op één plek en/of is pakvolume en gewicht van minder groot belang, dan kunt u kiezen voor een box-model met vier ophangpunten of een vrijstaande klamboe die over het bed heen past. Het box-model is de meest ruim vallende klamboe maar heeft wel vier ophangpunten nodig.

2. Geïmpregneerd of niet-geïmpregneerde klamboe?

Gebruikt u een klamboe thuis, dan is een muskietennet voldoende om de muggen weg te houden.

Voor gebieden met een hoog malaria-risico (tropisch Afrika, Amazonegebied, delen van Zuidoost-Azië) wordt door de WHO een Long Lasting geïmpregneerd muskietennet aanbevolen.

Voor optimale veiligheid is het van groot belang dat de juiste contactinsecticide op het muskietennet zit. De op Care Plus gebruikte contactinsectide Durallin® is dodelijk voor muggen en ander ongedierte, maar onschadelijk voor de mens. Impregnatie biedt extra veiligheid doordat muggen geen kans krijgen op het net te landen en er doorheen te steken.

Een klamboe biedt alleen extra bescherming tegen malaria als het net rondom gesloten is en de maasgrootte niet groter is dan 1,75 mm (mesh 196). Een te kleine maasgrootte zorgt in een vochtig (sub)tropenklimaat voor benauwdheid onder het net en is daarom niet voor die doeleinden geschikt.
 

3. Wat is Durallin®?

De Durallin® Impregnatie komt voort uit de nieuwste impregnatietechnologie. Deze is oorspronkelijk ontwikkeld in opdracht van de WHO (Wereld Gezondheidsorganisatie) om muskietennetten duurzamer te impregneren. De gelaagdheid van de impregnatie zorgt ervoor dat de impregnatie in meerdere lagen op het multivezelpolyester ligt. Nadat de eerste laag eraf gesleten is, zit er een nieuwe laag onder. Hierdoor is Durallin® langer effectief dan reguliere impregnatie en kan het netmateriaal tevens gewassen worden. Door toepassing van Durallin® kan het muskietennet 20 maal gewassen worden zonder dat de effectiviteit afneemt. De levensduur van dit net is, bij gebruik, twee en een half jaar.
 

4. Hoe lang werkt Durallin®?

Een regulier geïmpregneerd muskietennet is bij continu gebruik ongeveer 6 maanden optimaal effectief. Deze duurzaamheid is onder meer afhankelijk van inwerking van zonlicht, inwerking van vocht en slijtage door in en uitpakken. Een Durallin®geïmpregneerd net is tot 5 maal langer werkzaam dan reguliere impregnatie en kan tot 20 maal gewassen worden.

Naast de klamboes kunt u ook overdag muggenbeten tegengaan door anti-muggenmiddelen te smeren.


 

Bekijk alle producten in de categorie Klamboes

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Klamboes

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 21 artikelen  

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer