LAKENZAKKEN

Advies over Lakenzakken

 

Heeft u een al een goede slaapzak aangeschaft en heeft u het soms toch nog koud? Of heeft u geen ruimte in uw rugzak om een slaapzak mee te nemen naar de tropen, maar wilt u wel iets om in te slapen? Dan is een lakenzak wellicht een uitkomst voor u.
 

Wat is een lakenzak?

Een lakenzak is een losse hoes die in een slaapzak gaat of los kan worden gebruikt. Een lakenzak geeft een hoger comfort, omdat u dan niet tegen de binnentijk van de slaapzak ligt. Bovendien blijft de slaapzak zo schoner.
In koude omstandigheden geeft een lakenzak extra isolatiewaarde. Een lakenzak kan los worden gebruikt in hostels en berghutten als extra hygiënemaatregel, of in warme klimaten waar een gewone slaapzak te warm is.
 

Waar is een lakenzak van gemaakt?

Voor lakenzakken worden verschillende materialen gebruikt. Er zijn lakenzakken van katoen, zijde en synthetische materialen. Ook bestaan er combinaties van materialen, zoals zijde met katoen, of katoen met polyester.
 

● Katoen

Het voordeel van katoen is dat het relatief goedkoop is en dat het prettig aanvoelt op de huid, maar het nadeel is dat het over het algemeen wat zwaarder is en een groter pakvolume heeft. Bovendien blijft katoen langer nat, wat schimmelvorming kan versnellen.
 

● Zijde

Hoewel zijde relatief duur is, heeft het een erg klein pakvolume en voelt het voor de meeste mensen prettig aan op de huid. Voordeel van zijde is, is dat het erg snel droog is en niet snel gaat stinken. Ideaal voor hostels in Zuid-Oost Azië.
 

● Polyester

Een polyester/katoenmix brengt het gewicht en pakvolume van een katoenen lakenzak aanzienlijk omlaag. Bovendien zorgt het polyester ervoor dat het sneldrogender, compacter en lichter van gewicht is.
 

● Thermo-materiaal

Als u het toch nog koud heeft en u uw huidige slaapzak wilt upgraden, dan kunt u een extra thermoslaapzak in uw slaapzak stoppen. Daarmee kunt de temperatuur tot wel zeven graden verhogen. Deze lakenzakken zijn wel zwaar en hebben een groot pakvolume.
 

Zwerfkei verkoopt lakenzakken in mummiemodel (kleiner pakvolume en lichter), dekenmodel (zwaarder maar meer bewegingsvrijheid) en tweepersoons dekenmodellen. Sommige lakenzakken zijn voorzien van een insteekhoes voor een kussen. 


Bekijk alle producten in de categorie Lakenzakken

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Lakenzakken

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 54 artikelen  

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer