TECHNISCH ONDERGOED

Advies over Technisch Ondergoed

 

Bij Zwerfkei kunt u kiezen uit een aantal verschillende merken technisch ondergoed: Odlo, Falke, Icebreaker en Aclima.

● Snel naar alle Ondergoed Heren Kleding
● Snel naar alle Ondergoed Dames Kleding
● Snel naar alle Ondergoed Kinderkleding

1. Wat is het voordeel van technisch ondergoed?

Het grote voordeel van goed technisch ondergoed is dat het temperatuur- en vochtregulerend werkt. Warm in de winter, verkoelend in de zomer. Het effect van een goede onderlaag is vele malen groter dan dat van een warme trui of jas als extra buitenlaag. De eerste laag zorgt er namelijk voor dat transpiratievocht van de huid afgevoerd wordt. Wanneer de huid en het ondergoed nat zijn - en nat blijven - dan zal uw lichaam afkoelen, waardoor u zich rillerig en onplezierig gaat voelen.
Bij inspanning in een koude omgeving, zoals tijdens langlaufen, schaatsen, bergsport en fietsen, is vochtafvoerende onderkleding vrijwel onmisbaar. Ook bij minder inspannende bezigheden, zoals bijvoorbeeld wandelen of motorrijden, heeft u er veel profijt van. Een materiaal als katoen is bij langer gebruik voor buitensport ongeschikt, omdat katoen koud blijft en nauwelijks droogt als het nat geworden is.

Overige lagen

Let er wel op dat de kledinglaag die u over deze onderkleding draagt, het vocht verder kan doorgeven. De tweede laag, die tevens voor isolatie zorgt, dient daarom ook van een technische, vochtafvoerende stof te zijn. Dit kan bijvoorbeeld Polartec Powerstretch of Polartec fleece, Icebreaker-wol, Windstopper of de technische pulli's van bijvoorbeeld Odlo zijn. Kijkt u ook eens bij Keuzehulp kleding voor meer informatie over dit onderwerp.
 

2. Welke materialen worden voor technisch ondergoed gebruikt?

Polyester/Nylon/Lycra

Een groot gedeelte van moderne onderkleding is gemaakt van speciaal behandeld polyester of nylon, vaak in combinatie met Lycra (Elastan) voor extra stretch. Moderne technieken zorgen voor een uitstekende ventilatie en een optimale regulatie van de lichaamstemperatuur. Synthetische onderkleding voelt zacht aan, is hypoallergeen en heeft een hoog draagcomfort. Doordat synthetische vezels vrijwel geen water opnemen, voeren ze transpiratievocht goed af en zijn ze zeer snel weer droog. Vaak komt de kleding na centrifugeren al droog de wasmachine uit!
 

Wol

Wol is weer helemaal terug van weggeweest. Het Nieuw-Zeelandse merk Icebreaker gebruikt de allerfijnste merino-wol, die niet kriebelt en absoluut zacht aanvoelt. De droogtijd is iets langer in vergelijking met polyester, maar merino-wol isoleert nog steeds wanneer het nat is en geeft bij dezelfde dikte meer warmte. Bovendien worden vervelende geurtjes nog minder vastgehouden, een voordeel als u niet elke dag wat schoons aan kunt trekken. Merinowol is helaas wel wat kwetsbaarder dan synthetische materialen.
 

Bekijk alle producten in de categorie Ondergoed Heren

Bekijk alle gefilterde producten in de categorie Ondergoed Heren

HEEFT U VRAGEN?

Zwerfkei Outdoor & Travel Centre Woerden
Bel ons op

0348-421648

IN DEZE CATEGORIE
Bekijk 142 artikelen  

OPENINGSTIJDEN

 
Winkel openingstijden en adres
Openingstijden deze week:
Ma 13:00 - 18:00 uur
Di 09:00 - 18:00 uur
Wo 09:00 - 18:00 uur
Do 09:00 - 18:00 uur
Vr 09:00 - 21:00 uur
Za 09:00 - 17:00 uur
Zo gesloten
 
Jaap Bijzerweg 10
3446 CR Woerden
info@zwerfkei.nl
0348-421648
summer