MERK 

LICHTSTERKTE MAX (Lumen)  

tot

LICHTSTERKTE MIN (Lumen)  

tot

WATERDICHT  

CATEGORIEËN 

COLLECTIE 

GEWICHT (gr.)  

tot

KLEUR 

OPLAADBAAR 

PRIJS (€) 

tot

HOOFDLAMPEN

Iedere kampeerder of buitensporter kent het nut van een beetje licht in de duistenis terwijl je je handen vol hebt. Of het nou gaat om het opzetten van een tent, lezen, toiletbezoek of de weg vinden in ongebaand terrein; een hoofdlamp schijnt altijd waar u kijkt én u heeft uw handen vrij. Met de huidige generatie hoofdlampen van Petzl, Black Diamond en LED LENSER zult u niet snel meer onderweg de batterijen hoeven te vervangen. Er zijn tegenwoordig zelfs modellen, die middels een sensor automatisch reageren op de hoeveelheid lichtinval. 

Tijdens het mountainbiken of hardlopen is goede verlichting cruciaal, voor uw eigen en andermans veiligheid. Wat de beste hardloop- of trailrunning hoofdlamp voor u is, hangt af van uw gebruik. Werkt u veel in donkere ruimtes of vaak 's avonds?  Een goede professionele hoofdlamp is dan cruciaal. Petzl heeft zelfs een eigen Petzl Professional lijn in het leven geroepen.

Lees meer over HOOFDLAMPEN

Vind snel wat u zoekt:

ACCESSOIRES VOOR HOOFDLAMPEN HOOFDLAMPEN

40 producten
Sorteer op:
40 producten

Petzl Petzl Core Rechargeable Batterij
€ 30,00
Petzl Noctilight - Maak Van Je Hoofdlamp Een Lantaarn
1 review
€ 20,00
Petzl Tikka
1 review
€ 35,00
 
 
 
94 gewicht
 
Black Diamond Spot 400
€ 45,00
 
 
 
78 gewicht
 
Led Lenser NEO9R Rechargeable
€ 109,00
Olight Array 2
€ 87,95
Led Lenser NEO5R Rechargeable
€ 59,90
Petzl Bindi Klein Hoofdlampje
€ 50,00
Petzl Actik Core
€ 75,00
 
 
 
 
88 gewicht
 
Petzl Tikkina
€ 25,00
 
 
 
 
92 gewicht
 
Black Diamond BD 1500 Battery
€ 20,00
Led Lenser NEO1R Black
€ 44,90
Petzl Actik Grijs
€ 50,00
 
 
 
 
98 gewicht
 
Black Diamond Sprint 225 Headlamp
€ 50,00
Nebo Mycro 500+ Oplaadbaar
€ 34,95
Led Lenser HF8R Core Black Box
€ 109,90
Led Lenser NEO3 Black Box
€ 59,95
Black Diamond Distance 1500 Headlamp
€ 200,00
Petzl Tikka Core Lamp
€ 60,00
 
 
 
 
84 gewicht
 
 
1 / 2

Iedere kampeerder of buitensporter kent het nut van een beetje licht in de duistenis terwijl je je handen vol hebt. Of het nou gaat om het opzetten van een tent, lezen, toiletbezoek of de weg vinden in ongebaand terrein; een hoofdlamp schijnt altijd waar u kijkt én u heeft uw handen vrij. Met de huidige generatie hoofdlampen van Petzl, Black Diamond en LED LENSER zult u niet snel meer onderweg de batterijen hoeven te vervangen. Er zijn tegenwoordig zelfs modellen, die middels een sensor automatisch reageren op de hoeveelheid lichtinval. 

Tijdens het mountainbiken of hardlopen is goede verlichting cruciaal, voor uw eigen en andermans veiligheid. Wat de beste hardloop- of trailrunning hoofdlamp voor u is, hangt af van uw gebruik. Werkt u veel in donkere ruimtes of vaak 's avonds?  Een goede professionele hoofdlamp is dan cruciaal. Petzl heeft zelfs een eigen Petzl Professional lijn in het leven geroepen.

Goede hoofdlamp kopen

Iedere kampeerder of buitensporter kent het nut van een beetje licht in de duistenis terwijl je je handen vol hebt. Of het nou gaat om het opzetten van een tent, lezen, toiletbezoek of de weg vinden in ongebaand terrein; een hoofdlamp schijnt altijd waar u kijkt én u heeft uw handen vrij. Tijdens het kamperen is het onvermijdelijk dat je in het donker licht nodig hebt. Lekker je handen vrij hebben is dan erg handig. Ook tijdens het hiken is een goede hoofdlamp onontbeerlijk. Of je nu in een tent of in een caravan slaapt: je hebt altijd situaties waarin je licht kunt gebruiken. Of het nu gaat om het ’s avonds aanspannen van de scheerlijnen omdat er slecht weer op komst is, of je gaat in de vroegte beginnen met een beklimming van een bergop: met een hoofdlampje van Petzl of Black Diamond wordt het een stuk makkelijker. Bovendien kan je een hoofdlamp ook in je hand houden, een zaklantaarn op je hoofd zetten is daarentegen wat lastig...

Rood licht hoofdlamp

Tot een aantal jaren geleden was het nog niet zo gangbaar, maar tegenwoordig zijn veel hoofdlampen uit het midden- en hogere prijssegment standaard voorzien van een optie voor rood licht. Het is enorm handig om tijdens het kamperen of tijdens een legeroefening een hoofdlampje met rood licht te hebben. Rood licht verstoort namelijk je nachtzicht niet en is ook minder zichtbaar voor je tentgenoten, dieren of de vijand. Zo kun je ’s avonds rustig een boekje lezen zonder iedereen wakker te houden met je felle licht.

Hoofdlamp voor hardlopen of fietsen

Tijdens het mountainbiken of hardlopen is goede verlichting cruciaal, voor je eigen en andermans veiligheid. Wat de beste hardloop- of trailrunning hoofdlamp voor jou is, hangt af van je gebruik. De laatste jaren is door de voortschrijdende LED-technologie het aantal lumen dat een hoofdlamp kan produceren enorm toegenomen. In de praktijk is zoveel lumen niet altijd nodig, behalve als je in het donker in het bos gaat fietsen bijvoorbeeld. Dan is 200 lumen of meer - met een bundel die 100 meter of meer bereik heeft - wel een must. Zo kan je ondanks de snelheid goed vooruit kijken en eventuele boomwortels, diepe kuilen of dieren ontwijken.

Ga je hardlopen in het donker? Dan is het aantal lumen en het bereik minder van belang. Binnen de bebouwde kom is een lamp met minimaal 50 lumen voldoende om de weg te zien. Zo ben je ook zichtbaar voor andere weggebruikers. Ga je echter in het donker trailrunnen of een rondje rennen buiten de bebouwde kom, ga dan voor een hoofdlamp met minimaal 150 lumen en een lamp met minimaal twee lichtstanden en een gespreide bundel. Zo kan je goed zien of je niet zomaar in de sloot rent. Tijdens het fietsen of hardlopen is comfort belangrijk. Gelukkig zijn de hoofdlampen van Petzl en Black Diamond voorzien van een brede, goed verstelbare hoofdlamp. In het algemeen geldt: des te lichter des te beter. Bij langere trailruns of als je veel loopt in het donker is het misschien nodig om een hoofdlamp met een accu te nemen. Deze accu is geplaatst op het achterhoofd en dat zorgt voor een betere gewichtsverdeling en dus balans. Hoofdlampen voor trailrunnen kunt u terug vinden bij onze aparte trailrunning collectie.

Professionele hoofdlampen van Petzl

Werkt u veel in donkere ruimtes of vaak 's avonds? Als professional stel je andere eisen aan een hoofdlamp dan als consument. Het gewicht is dan minder van belang. Het is dan juist vooral belangrijk dat de hoofdlamp tegen dagelijks en langdurig gebruik kan. Bij reparaties of montages op slecht verlichte plekken heb je toch je handen vrij. Een goede professionele hoofdlamp is dan cruciaal. Hét merk op het gebied van hoofdlampen Petzl, heeft zelfs een eigen Petzl Professional lijn in het leven geroepen.

Verschillen tussen hoofdlampen van Petzl en Black Diamond

Voor veel buitensporters staat de naam Petzl synoniem voor "hoofdlamp". Een ander groot outdoor- en bergsportmerk Black Diamond timmert inmiddels ook al jaren aan de weg op het gebied van goede hoofdlampen. Elk jaar proberen deze merken elkaar te overtroeven in het aantal lumen dat men uit een stel AAA-batterijen weet te persen. Waar tot een jaar of acht geleden het model Spot van Black Diamond bijvoorbeeld 75 lumen produceerde, is dat inmiddels bij de laatste generatie opgelopen tot een maximale lichtsterkte van maar liefst 300 lumen. Voor de meeste mensen is dit voor het doeleinde van een hoofdlamp (kamperen, hardlopen, fietsen, bergsport, professioneel gebruik) vaak ruim voldoende. Op een gegeven moment maakt het echt niet meer uit of je 180 meter of 200 meter ver kunt kijken. 

Daarom richten de producenten van hoofdlampen zicht vooral op de levensduur van de batterijen (meestal drie of vier AAA-batterijen), de lichtstanden, de waterdichtheid én het gebruikersgemak

Omdat het aantal lumen op de maximale stand vaak enorm is, worden de batterijen snel leeggetrokken. Daarom wordt er - mede door nieuwe ontwikkelingen in LED- en lenstechnologie - bij elke nieuwe generatie hoofdlampen gekeken waar de perfecte balans ligt tussen levensduur van de batterijen en de maximale lichtopbrengst.  Het is overigens het vermelden waard dat batterijen veel sneller leeglopen in koude omstandigheden. Eén manier om de levensduur van de batterijen te verlengen, is door de hoofdlamp niet in de maximale stand te laten staan. Daarom zijn veel modellen voorzien van een traploos verstelbare lichtstand, een stroboscoop-modus (als je snel de aandacht moet trekken), rood licht (om dieren niet te laten schrikken, militaire doeleinden of je tentgenoot niet wakker te maken) en een modus om met één gerichte bundel ver vooruit te kunnen kijken of (een combinatie hiervan) een wijde bundel om de directe omgeving te verlichten. Voor kinderen zijn er tegenwoordig zelfs modellen met diffuus licht (zodat kinderen elkaar in de tent tijdens het spelen niet verblinden) in verschillende lichtkleuren verkrijgbaar.

Waterdichte hoofdlampen

Daarnaast zijn zowel modellen van Petzl als Black Diamond verkrijgbaar met een ander niveau van waterbestendigheid, uitgedrukt in IPX-waarden. Deze waarden lopen van IPX3 (spatwaterdicht) en IPX4 (plensdicht) tot IPX6 (waterbestendig),  IPX7 (dompeldicht) en IPX8 (waterdicht). IPX8 betekent overigens niet dat deze onder water gebruikt kan worden! IPX-8 betekent: Kan onder water gehouden worden volgens de specificaties van de fabrikant (Doorgaans betekent het iets als 'Waterdicht tot 2 meter diep gedurende 30 minuten'). Daarom hoort aan de IPX-8 opgave altijd een diepte en tijd te worden toegevoegd. Deze wordt echter vaak vergeten. Hoofdlampen met een behuizing met norm IPX8 zijn gemaakt om waterdicht te zijn voor het geval ze per ongeluk in het water vallen en er direct weer uitgehaald worden. Als u snel de batterijen eruit haalt en en de contacten en batterijen afdroogt kan de hoofdlamp gewoon weer mee.

Bediening hoofdlampen

De bediening van hoofdlampen gebeurt meestal middels één drukknop, waarmee alle lichtstanden in te stellen zijn. Door de knop een bepaalde tijd in te drukken of juist snel achter elkaar in te tikken, kan je de verschillende lichtstanden bereiken. Omdat het voor veel mensen nogal onduidelijk is hoe de juiste stand te vinden, heeft Petzl en Black Diamond oplossingen hiervoor bedacht. Zo zijn sommige Active/Reactive modellen van Petzl voorzien van een sensor die automatisch bepaalt of zacht omgevingslicht of een verre bundel vereist is. Black Diamond gebruikt onder andere een zogeheten "Power Tab" die even aangeraakt dient te worden om zo een extra felle stand te bereiken. Hoofdlampen zijn vaak ook gemakkelijk te vergrendelen door langere tijd de knop ingedrukt te houden en daarna los te laten. Zo kan deze niet per ongeluk aangaan in de rugzak. Bovendien onthouden veel modellen de laatste stand. Zo komt u niet onverhoopt onverwachts voor een verrassing te staan als tijdens een militaire oefeninge de rode lichtstand is veranderd in een fel wit schijnsel.

Goede hoofdlamp kopen

Iedere kampeerder of buitensporter kent het nut van een beetje licht in de duistenis terwijl je je handen vol hebt. Of het nou gaat om het opzetten van een tent, lezen, toiletbezoek of de weg vinden in ongebaand terrein; een hoofdlamp schijnt altijd waar u kijkt én u heeft uw handen vrij. Tijdens het kamperen is het onvermijdelijk dat je in het donker licht nodig hebt. Lekker je handen vrij hebben is dan erg handig. Ook tijdens het hiken is een goede hoofdlamp onontbeerlijk. Of je nu in een tent of in een caravan slaapt: je hebt altijd situaties waarin je licht kunt gebruiken. Of het nu gaat om het ’s avonds aanspannen van de scheerlijnen omdat er slecht weer op komst is, of je gaat in de vroegte beginnen met een beklimming van een bergop: met een hoofdlampje van Petzl of Black Diamond wordt het een stuk makkelijker. Bovendien kan je een hoofdlamp ook in je hand houden, een zaklantaarn op je hoofd zetten is daarentegen wat lastig...

Rood licht hoofdlamp

Tot een aantal jaren geleden was het nog niet zo gangbaar, maar tegenwoordig zijn veel hoofdlampen uit het midden- en hogere prijssegment standaard voorzien van een optie voor rood licht. Het is enorm handig om tijdens het kamperen of tijdens een legeroefening een hoofdlampje met rood licht te hebben. Rood licht verstoort namelijk je nachtzicht niet en is ook minder zichtbaar voor je tentgenoten, dieren of de vijand. Zo kun je ’s avonds rustig een boekje lezen zonder iedereen wakker te houden met je felle licht.

Hoofdlamp voor hardlopen of fietsen

Tijdens het mountainbiken of hardlopen is goede verlichting cruciaal, voor je eigen en andermans veiligheid. Wat de beste hardloop- of trailrunning hoofdlamp voor jou is, hangt af van je gebruik. De laatste jaren is door de voortschrijdende LED-technologie het aantal lumen dat een hoofdlamp kan produceren enorm toegenomen. In de praktijk is zoveel lumen niet altijd nodig, behalve als je in het donker in het bos gaat fietsen bijvoorbeeld. Dan is 200 lumen of meer - met een bundel die 100 meter of meer bereik heeft - wel een must. Zo kan je ondanks de snelheid goed vooruit kijken en eventuele boomwortels, diepe kuilen of dieren ontwijken.

Ga je hardlopen in het donker? Dan is het aantal lumen en het bereik minder van belang. Binnen de bebouwde kom is een lamp met minimaal 50 lumen voldoende om de weg te zien. Zo ben je ook zichtbaar voor andere weggebruikers. Ga je echter in het donker trailrunnen of een rondje rennen buiten de bebouwde kom, ga dan voor een hoofdlamp met minimaal 150 lumen en een lamp met minimaal twee lichtstanden en een gespreide bundel. Zo kan je goed zien of je niet zomaar in de sloot rent. Tijdens het fietsen of hardlopen is comfort belangrijk. Gelukkig zijn de hoofdlampen van Petzl en Black Diamond voorzien van een brede, goed verstelbare hoofdlamp. In het algemeen geldt: des te lichter des te beter. Bij langere trailruns of als je veel loopt in het donker is het misschien nodig om een hoofdlamp met een accu te nemen. Deze accu is geplaatst op het achterhoofd en dat zorgt voor een betere gewichtsverdeling en dus balans. Hoofdlampen voor trailrunnen kunt u terug vinden bij onze aparte trailrunning collectie.

Professionele hoofdlampen van Petzl

Werkt u veel in donkere ruimtes of vaak 's avonds? Als professional stel je andere eisen aan een hoofdlamp dan als consument. Het gewicht is dan minder van belang. Het is dan juist vooral belangrijk dat de hoofdlamp tegen dagelijks en langdurig gebruik kan. Bij reparaties of montages op slecht verlichte plekken heb je toch je handen vrij. Een goede professionele hoofdlamp is dan cruciaal. Hét merk op het gebied van hoofdlampen Petzl, heeft zelfs een eigen Petzl Professional lijn in het leven geroepen.

Verschillen tussen hoofdlampen van Petzl en Black Diamond

Voor veel buitensporters staat de naam Petzl synoniem voor "hoofdlamp". Een ander groot outdoor- en bergsportmerk Black Diamond timmert inmiddels ook al jaren aan de weg op het gebied van goede hoofdlampen. Elk jaar proberen deze merken elkaar te overtroeven in het aantal lumen dat men uit een stel AAA-batterijen weet te persen. Waar tot een jaar of acht geleden het model Spot van Black Diamond bijvoorbeeld 75 lumen produceerde, is dat inmiddels bij de laatste generatie opgelopen tot een maximale lichtsterkte van maar liefst 300 lumen. Voor de meeste mensen is dit voor het doeleinde van een hoofdlamp (kamperen, hardlopen, fietsen, bergsport, professioneel gebruik) vaak ruim voldoende. Op een gegeven moment maakt het echt niet meer uit of je 180 meter of 200 meter ver kunt kijken. 

Daarom richten de producenten van hoofdlampen zicht vooral op de levensduur van de batterijen (meestal drie of vier AAA-batterijen), de lichtstanden, de waterdichtheid én het gebruikersgemak

Omdat het aantal lumen op de maximale stand vaak enorm is, worden de batterijen snel leeggetrokken. Daarom wordt er - mede door nieuwe ontwikkelingen in LED- en lenstechnologie - bij elke nieuwe generatie hoofdlampen gekeken waar de perfecte balans ligt tussen levensduur van de batterijen en de maximale lichtopbrengst.  Het is overigens het vermelden waard dat batterijen veel sneller leeglopen in koude omstandigheden. Eén manier om de levensduur van de batterijen te verlengen, is door de hoofdlamp niet in de maximale stand te laten staan. Daarom zijn veel modellen voorzien van een traploos verstelbare lichtstand, een stroboscoop-modus (als je snel de aandacht moet trekken), rood licht (om dieren niet te laten schrikken, militaire doeleinden of je tentgenoot niet wakker te maken) en een modus om met één gerichte bundel ver vooruit te kunnen kijken of (een combinatie hiervan) een wijde bundel om de directe omgeving te verlichten. Voor kinderen zijn er tegenwoordig zelfs modellen met diffuus licht (zodat kinderen elkaar in de tent tijdens het spelen niet verblinden) in verschillende lichtkleuren verkrijgbaar.

Waterdichte hoofdlampen

Daarnaast zijn zowel modellen van Petzl als Black Diamond verkrijgbaar met een ander niveau van waterbestendigheid, uitgedrukt in IPX-waarden. Deze waarden lopen van IPX3 (spatwaterdicht) en IPX4 (plensdicht) tot IPX6 (waterbestendig),  IPX7 (dompeldicht) en IPX8 (waterdicht). IPX8 betekent overigens niet dat deze onder water gebruikt kan worden! IPX-8 betekent: Kan onder water gehouden worden volgens de specificaties van de fabrikant (Doorgaans betekent het iets als 'Waterdicht tot 2 meter diep gedurende 30 minuten'). Daarom hoort aan de IPX-8 opgave altijd een diepte en tijd te worden toegevoegd. Deze wordt echter vaak vergeten. Hoofdlampen met een behuizing met norm IPX8 zijn gemaakt om waterdicht te zijn voor het geval ze per ongeluk in het water vallen en er direct weer uitgehaald worden. Als u snel de batterijen eruit haalt en en de contacten en batterijen afdroogt kan de hoofdlamp gewoon weer mee.

Bediening hoofdlampen

De bediening van hoofdlampen gebeurt meestal middels één drukknop, waarmee alle lichtstanden in te stellen zijn. Door de knop een bepaalde tijd in te drukken of juist snel achter elkaar in te tikken, kan je de verschillende lichtstanden bereiken. Omdat het voor veel mensen nogal onduidelijk is hoe de juiste stand te vinden, heeft Petzl en Black Diamond oplossingen hiervoor bedacht. Zo zijn sommige Active/Reactive modellen van Petzl voorzien van een sensor die automatisch bepaalt of zacht omgevingslicht of een verre bundel vereist is. Black Diamond gebruikt onder andere een zogeheten "Power Tab" die even aangeraakt dient te worden om zo een extra felle stand te bereiken. Hoofdlampen zijn vaak ook gemakkelijk te vergrendelen door langere tijd de knop ingedrukt te houden en daarna los te laten. Zo kan deze niet per ongeluk aangaan in de rugzak. Bovendien onthouden veel modellen de laatste stand. Zo komt u niet onverhoopt onverwachts voor een verrassing te staan als tijdens een militaire oefeninge de rode lichtstand is veranderd in een fel wit schijnsel.

summer