COLLECTIE 

GEWICHT (gr.)  

tot

PRIJS (€) 

tot

CATEGORIEËN 

KLEUR 

MERK 

SEKSE 

SLUITING 

VENTILEREND RUGPAND  

VOLUME (L.) 

tot

WATERDICHT  

ORTLIEB FIETSTASSEN & DRAGERS

Het gerenommeerde Duitse merk Ortlieb is specialist in waterdichte fietstassen. Na een verregende fietsvakantie in Engeland, bedacht de Duitser Hartmut Ortlieb dat hij van dekzeil 100% waterdichte fietstassen kon maken. Sindsdien is het hard gegaan. Geheel gemaakt uit dik PU gecoat doek zijn de Ortlieb fietstassen met hun gelaste naden zeer geliefd. Het slimme ophangsysteem maakt de fietstassen zeer makkelijk afneembaar. Naast de functionele voortassen, achtertassen en stuurtassen voor de vakantiefietser, heeft Ortlieb ook officebags en koerierstassen voor dagelijks gebruik. Bovendien is er inmiddels een zeer uitgebreid assortiment superstevige, betrouwbare en waterdichte bagagezakken en duffels, in allerlei formaten en diktes.

Lees meer over ORTLIEB FIETSTASSEN & DRAGERS

Vind snel wat u zoekt:

BAGAGEDRAGERS BEVESTIGING FIETSRUGZAKKEN BEVESTIGING FIETSTASSEN DAGRUGZAKKEN EXTRA'S & RESERVE-ONDERDELEN REISTASSEN

154 producten
Sorteer op:
154 producten

Ortlieb Rackpack - Waterdichte Bagagetas Voor Fiets-motor
4 reviews
Vanaf
€ 90,00
Ortlieb Back Roller Classic QL2.1 - Waterdichte Achtertassen
€ 160,00
Ortlieb Vario PS QL 2.1
1 review
Vanaf
€ 190,00
 
 
 
 
1360 gewicht
 
Ortlieb Back Roller City - Waterdichte Achtertassen
€ 115,00
Ortlieb Fork-Pack QLS
1 review
Vanaf
€ 65,00
Ortlieb Velocity - Koerierstas
Vanaf
€ 115,00
Ortlieb Handlebar Pack 9 L - Bikepacking Stuurtas
Vanaf
€ 125,00
Ortlieb Back Roller Free - Achtertassen PVC-vrij
Vanaf
€ 149,95
Ortlieb Sport Roller Classic QL2.1 - Waterdichte Voortassen
€ 140,00
Ortlieb Back Roller Urban Style QL3.1 - één Achtertas
€ 125,00
Ortlieb Sport Roller Plus QL2.1 14.5L
€ 90,00
Ortlieb Back Roller Plus QL2.1 20L
€ 115,00
 
 
 
 
910 gewicht
 
Ortlieb Quick Rack  QL1/2/2.1/3/3.1 Black
2 reviews
€ 105,00
Ortlieb E216 Fixing Strap Seatpack - Spanband
3 reviews
€ 10,00
Ortlieb Seat-Pack 16.5 L - Bikepacking Zadeltas
1 review
Vanaf
€ 165,00
Ortlieb Back Roller Urban Style QL2.1 - één Achtertas
€ 100,00
Ortlieb MicroTwo - Ultralichte Zadeltas
Vanaf
€ 35,00
Ortlieb E194 Onderhaak Voor QL2.1 Fietstas
€ 7,00
 
1 / 8

Het gerenommeerde Duitse merk Ortlieb is specialist in waterdichte fietstassen. Na een verregende fietsvakantie in Engeland, bedacht de Duitser Hartmut Ortlieb dat hij van dekzeil 100% waterdichte fietstassen kon maken. Sindsdien is het hard gegaan. Geheel gemaakt uit dik PU gecoat doek zijn de Ortlieb fietstassen met hun gelaste naden zeer geliefd. Het slimme ophangsysteem maakt de fietstassen zeer makkelijk afneembaar. Naast de functionele voortassen, achtertassen en stuurtassen voor de vakantiefietser, heeft Ortlieb ook officebags en koerierstassen voor dagelijks gebruik. Bovendien is er inmiddels een zeer uitgebreid assortiment superstevige, betrouwbare en waterdichte bagagezakken en duffels, in allerlei formaten en diktes.

Ortlieb waterdichte fietstassen

Ortlieb staat vooral bekend om zijn stevige, duurzame en 100% waterdichte fietstassen. De tassen worden gemaakt van polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. De meest bekende Ortlieb tassen zijn gemaakt van sterk polyester met een dubbelzijdige PU en/of PVC coating. Dit geeft de bekende dekzeil-look. Door de gladde buitenkant is de tas makkelijk schoon te maken en parelt het water goed af. Tassen met deze dubbelzijdige coating vallen onder de “Classic” serie. Naast de Classic serie bestaat de "Plus" serie en de "Urban Line" serie. Voor de Plus- en Urban Line-serie wordt gebruik gemaakt van Cordura met een enkelzijdige PU-coating. De textielstructuur blijft hierbij goed zichtbaar en het materiaal heeft een matte uitstraling. Dit materiaal is wat lichter dan het Classic materiaal, maar vocht en vuil zal sneller in de bovenlaag trekken (de onderlaag zorgt ervoor dat de tas altijd waterdicht blijft). Omdat voor de Classic serie het milieu-onvriendelijke PVC wordt gebruikt is er in 2018 is er ook een PVC-vrije variant geïntroduceerd: de “FREE” serie. Deze serie lijkt qua uiterlijk op de Classic serie, maar heeft uitsluitend een PU-coating. Alle Ortlieb tassen hebben een extreem hoge mate van waterdichtheid. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen op de markt gebracht: van praktische officebags tot complete sets voor de fietsvakantieganger.
 

Welke fietstassen van Ortlieb heb ik nodig?


Ortlieb heeft een uitgebreid assortiment aan fietstassen. Welke fietstas het meest geschikt is voor je hangt af van je doel. Voor dagtochten of dagelijks gebruik kan een enkele achtertas van 20 liter voldoende zijn. Ga je een meerdaagse fietstocht maken met overnachting in B&B's of hotels, dan is een set achtertassen met een totaal volume van 40 liter geschikt. Voor fietsavonturiers die gaan kamperen en daarbij een slaapzak, slaapmat, tent, kookgerei willen meenemen kan in aanvulling op de achtertassen gebruik worden gemaakt van een set voortassen van bij elkaar 25 liter en eventueel een extra bagagetas zoals een Rack-Pack. Om wat kleine accessoires mee te nemen is een zadeltas of stuurtas praktisch.

Waterdichte voor- en Achtertassen van Ortlieb

De "Back-Roller" is de klassieke achterfietstas van Ortlieb. Deze tas met rolsluiting wordt gemaakt in de Classic-variant, de Plus-variant, de Free-variant en ook in een High Visibility uitvoering, waarbij reflecterend garen is gebruikt. De inhoud van een Back-Roller is 20 liter. De meeste varianten worden per set verkocht. Alleen de Back-Roller Design en de Back-Roller Urban Line gaan per stuk. Wie extra grote fietstassen zoekt kan de  Back-Roller Pro overwegen, deze heeft een inhoud van 35 liter per tas (70 liter per set). De Back-Roller City is een eenvoudigere variant waarbij geen draagriem is inbegrepen.

De Bike-Packer is een vergelijkbare achtertas van Ortlieb. Met een inhoud van 20 liter per tas biedt de Bike-Packer even veel ruimte als de Back-Roller. Het verschil zit vooral in de sluiting: de Bike-Packer heeft een klep en geen rolsluiting. Het is een persoonlijke voorkeur of je kiest voor een rolsluiting of een klep-sluiting. De Bike-Packer Plus, gemaakt van Cordura, heeft een extra voorvak.

De Sport-Roller en Sport-Packer zijn kleine fietstassen, en kunnen worden gebruikt als achtertassen, voortassen of kinderfietstassen. De Sport-Roller heeft een rolsluiting en een inhoud van 12,5 liter per tas. De Sport-Packer heeft een klep-sluiting en een inhoud van 15 liter per tas. Beiden worden geleverd per set en zijn beschikbaar in de Classic en Plus uitvoering. De Sport-Roller is daarnaast ook uitgevoerd in de Free-, High Visibility- en City uitvoering.

Naast deze achtertassen zijn er ook nog diverse andere modellen zoals de officebags Downtown, Office-bag en Commuter-bag, of de Vario rugzak die ook als fietstas kan worden gebruikt.


Bevestigingsystemen van Ortlieb: QL1, QL2.1 en QL3
Ortlieb fietstassen kunnen op verschillende bagagedragers gemonteerd worden. Ortlieb maakt tassen met veschillende Quick-Lock (QL) systemen. Bij alle tassen worden inzetstukjes meegeleverd waarmee de haken aan de diameter van de bagagedrager kunnen worden aangepast. Het QL1systeem is het meest eenvoudige en is terug te vinden op de Back-Roller City en Sport-Roller City. Om de afstand tussen de haken aan te passen is een inbussleutel nodig. Bij het QL2.1 systeem kan de afstand tussen de haken zonder gereedschap worden aangepast. Daarnaast is de onderste haak van kras-vrij kunststof gemaakt. Het QL3.1 systeem heeft geen haken maar maakt gebruik van nokjes. Deze nokjes bevinden zich op een opzetstuk dat op de fiets bevestigd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen haken of uitstekende punten op de fietstas zitten, waardoor je prettiger met de fietstas kunt lopen. Dit hakensysteem wordt dan ook vooral toegpast bij de office bags en Urban Line tassen. Het nadeel van QL3.1 is dat de tas niet zomaar op een andere bagagedrager kan worden gehangen, omdat het specifieke ophang-stuk daarvoor nodig is.

Wil je voortassen gebruiken dan zul je moeten nagaan of je fiets een bevestigingsmogelijkheid heeft om een voor-drager te monteren. De Sport-Roller en Sport-Packer passen op vrijwel elke voordrager en maken uitsluitend gebruik van QL1 en QL2.1.

Stuurtassen
Ortlieb maakt diverse waterdichte stuurtassen. De meest bekende is de Ultimate, die in een Classic, Plus, Free, High Visibility en Pro uitvoering wordt geleverd. De Pro variant heeft een extra voorvak. De Classic en Plus variant zijn verkrijgbaar in verschillende maten: Small (5 liter), Medium (7 liter) en Large (8,5 liter). De stuurtashouder wordt standaard meegeleverd. Voor E-bikes zijn aparte houders los verkrijgbaar.

Zadeltassen
Ortlieb heeft een klein assortiment aan 100% waterdichte zadeltassen. Handig als je slechts wat kleine accessoires zoals gereedschap en een reserveband wil meenemen.

Bikepacking

Heb je geen bagagedragers op je fiets maar wil je wel op fietsvakantie? Dan kun je bij Ortlieb waterdichte Bike-packing fietstassen kopen. Bike-packing is gericht op minimalisme. Zonder bagagedragers kun je ook simpelweg niet zo veel meenemen. De Bike-Packing collectie van Ortlieb bestaat uit ruime zadeltassen, stuurtassen, frametassen en een set back-rollers voor als je toch een bagagedrager hebt. De Bike-packing tassen zijn geschikt om op een mountainbike te monteren.

Rack-Pack duffel
De meest bekende duffel van Ortlieb is de Rack-Pack. Deze duffel met rolsluiting is verkrijgbaar in verschillende maten. De Rack-Pack S (24 liter) en M (32 liter) zijn geschikt om als extra bagagetas op de fiets mee te nemen. Met gespen zijn ze eenvoudig aan de Back-Roller fietstassen te bevestigen. 
 

Ortlieb waterdichte fietstassen

Ortlieb staat vooral bekend om zijn stevige, duurzame en 100% waterdichte fietstassen. De tassen worden gemaakt van polyester-, nylon- en Cordura-vezels, die enkel- of dubbelzijdig gecoat worden. De meest bekende Ortlieb tassen zijn gemaakt van sterk polyester met een dubbelzijdige PU en/of PVC coating. Dit geeft de bekende dekzeil-look. Door de gladde buitenkant is de tas makkelijk schoon te maken en parelt het water goed af. Tassen met deze dubbelzijdige coating vallen onder de “Classic” serie. Naast de Classic serie bestaat de "Plus" serie en de "Urban Line" serie. Voor de Plus- en Urban Line-serie wordt gebruik gemaakt van Cordura met een enkelzijdige PU-coating. De textielstructuur blijft hierbij goed zichtbaar en het materiaal heeft een matte uitstraling. Dit materiaal is wat lichter dan het Classic materiaal, maar vocht en vuil zal sneller in de bovenlaag trekken (de onderlaag zorgt ervoor dat de tas altijd waterdicht blijft). Omdat voor de Classic serie het milieu-onvriendelijke PVC wordt gebruikt is er in 2018 is er ook een PVC-vrije variant geïntroduceerd: de “FREE” serie. Deze serie lijkt qua uiterlijk op de Classic serie, maar heeft uitsluitend een PU-coating. Alle Ortlieb tassen hebben een extreem hoge mate van waterdichtheid. In de loop der jaren zijn er verschillende modellen op de markt gebracht: van praktische officebags tot complete sets voor de fietsvakantieganger.
 

Welke fietstassen van Ortlieb heb ik nodig?


Ortlieb heeft een uitgebreid assortiment aan fietstassen. Welke fietstas het meest geschikt is voor je hangt af van je doel. Voor dagtochten of dagelijks gebruik kan een enkele achtertas van 20 liter voldoende zijn. Ga je een meerdaagse fietstocht maken met overnachting in B&B's of hotels, dan is een set achtertassen met een totaal volume van 40 liter geschikt. Voor fietsavonturiers die gaan kamperen en daarbij een slaapzak, slaapmat, tent, kookgerei willen meenemen kan in aanvulling op de achtertassen gebruik worden gemaakt van een set voortassen van bij elkaar 25 liter en eventueel een extra bagagetas zoals een Rack-Pack. Om wat kleine accessoires mee te nemen is een zadeltas of stuurtas praktisch.

Waterdichte voor- en Achtertassen van Ortlieb

De "Back-Roller" is de klassieke achterfietstas van Ortlieb. Deze tas met rolsluiting wordt gemaakt in de Classic-variant, de Plus-variant, de Free-variant en ook in een High Visibility uitvoering, waarbij reflecterend garen is gebruikt. De inhoud van een Back-Roller is 20 liter. De meeste varianten worden per set verkocht. Alleen de Back-Roller Design en de Back-Roller Urban Line gaan per stuk. Wie extra grote fietstassen zoekt kan de  Back-Roller Pro overwegen, deze heeft een inhoud van 35 liter per tas (70 liter per set). De Back-Roller City is een eenvoudigere variant waarbij geen draagriem is inbegrepen.

De Bike-Packer is een vergelijkbare achtertas van Ortlieb. Met een inhoud van 20 liter per tas biedt de Bike-Packer even veel ruimte als de Back-Roller. Het verschil zit vooral in de sluiting: de Bike-Packer heeft een klep en geen rolsluiting. Het is een persoonlijke voorkeur of je kiest voor een rolsluiting of een klep-sluiting. De Bike-Packer Plus, gemaakt van Cordura, heeft een extra voorvak.

De Sport-Roller en Sport-Packer zijn kleine fietstassen, en kunnen worden gebruikt als achtertassen, voortassen of kinderfietstassen. De Sport-Roller heeft een rolsluiting en een inhoud van 12,5 liter per tas. De Sport-Packer heeft een klep-sluiting en een inhoud van 15 liter per tas. Beiden worden geleverd per set en zijn beschikbaar in de Classic en Plus uitvoering. De Sport-Roller is daarnaast ook uitgevoerd in de Free-, High Visibility- en City uitvoering.

Naast deze achtertassen zijn er ook nog diverse andere modellen zoals de officebags Downtown, Office-bag en Commuter-bag, of de Vario rugzak die ook als fietstas kan worden gebruikt.


Bevestigingsystemen van Ortlieb: QL1, QL2.1 en QL3
Ortlieb fietstassen kunnen op verschillende bagagedragers gemonteerd worden. Ortlieb maakt tassen met veschillende Quick-Lock (QL) systemen. Bij alle tassen worden inzetstukjes meegeleverd waarmee de haken aan de diameter van de bagagedrager kunnen worden aangepast. Het QL1systeem is het meest eenvoudige en is terug te vinden op de Back-Roller City en Sport-Roller City. Om de afstand tussen de haken aan te passen is een inbussleutel nodig. Bij het QL2.1 systeem kan de afstand tussen de haken zonder gereedschap worden aangepast. Daarnaast is de onderste haak van kras-vrij kunststof gemaakt. Het QL3.1 systeem heeft geen haken maar maakt gebruik van nokjes. Deze nokjes bevinden zich op een opzetstuk dat op de fiets bevestigd wordt. Het grote voordeel hiervan is dat er geen haken of uitstekende punten op de fietstas zitten, waardoor je prettiger met de fietstas kunt lopen. Dit hakensysteem wordt dan ook vooral toegpast bij de office bags en Urban Line tassen. Het nadeel van QL3.1 is dat de tas niet zomaar op een andere bagagedrager kan worden gehangen, omdat het specifieke ophang-stuk daarvoor nodig is.

Wil je voortassen gebruiken dan zul je moeten nagaan of je fiets een bevestigingsmogelijkheid heeft om een voor-drager te monteren. De Sport-Roller en Sport-Packer passen op vrijwel elke voordrager en maken uitsluitend gebruik van QL1 en QL2.1.

Stuurtassen
Ortlieb maakt diverse waterdichte stuurtassen. De meest bekende is de Ultimate, die in een Classic, Plus, Free, High Visibility en Pro uitvoering wordt geleverd. De Pro variant heeft een extra voorvak. De Classic en Plus variant zijn verkrijgbaar in verschillende maten: Small (5 liter), Medium (7 liter) en Large (8,5 liter). De stuurtashouder wordt standaard meegeleverd. Voor E-bikes zijn aparte houders los verkrijgbaar.

Zadeltassen
Ortlieb heeft een klein assortiment aan 100% waterdichte zadeltassen. Handig als je slechts wat kleine accessoires zoals gereedschap en een reserveband wil meenemen.

Bikepacking

Heb je geen bagagedragers op je fiets maar wil je wel op fietsvakantie? Dan kun je bij Ortlieb waterdichte Bike-packing fietstassen kopen. Bike-packing is gericht op minimalisme. Zonder bagagedragers kun je ook simpelweg niet zo veel meenemen. De Bike-Packing collectie van Ortlieb bestaat uit ruime zadeltassen, stuurtassen, frametassen en een set back-rollers voor als je toch een bagagedrager hebt. De Bike-packing tassen zijn geschikt om op een mountainbike te monteren.

Rack-Pack duffel
De meest bekende duffel van Ortlieb is de Rack-Pack. Deze duffel met rolsluiting is verkrijgbaar in verschillende maten. De Rack-Pack S (24 liter) en M (32 liter) zijn geschikt om als extra bagagetas op de fiets mee te nemen. Met gespen zijn ze eenvoudig aan de Back-Roller fietstassen te bevestigen. 
 
summer