CATEGORIEËN 

GEWICHT (gr.)  

tot

PRIJS (€) 

tot

BASIS MATERIAAL  

BINNENVOERING 

KLEUR 

LEEST 

MAAT  

MERK 

SEKSE 

VEGANISTISCH 

WATERDICHT  

HANWAG WANDELSCHOENEN

Sinds 1921 produceert Hanwag - genoemd naar de grondlegger van de firma Hans Wagner in Beieren wandelschoenen van de hoogste kwaliteit. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van de omvangrijke collectie wandelschoenen. Hanwag heeft een zeer uitgebreid assortiment wandelschoenen voor activiteiten op licht terrein. De collectie bestaat uit A-wandelschoenen voor wandelingen op de weg, in het bos of langs het strand. A/B-wandelschoenen bieden iets meer stevigheid en stabiliteit rond de enkel, maar zijn nog steeds met name geschikt voor relatief makkelijk, niet al te rotsachtig, terrein. Ideaal dus als allround wandelschoen, voor gebruik in Nederland tot Ardennen of Vogezen.

Lees meer over HANWAG WANDELSCHOENEN

Vind snel wat u zoekt:

A-WANDELSCHOENEN AB-WANDELSCHOENEN WINTERSCHOENEN
43 producten
Sorteer op:
43 producten

Hanwag Banks Lady GTX - Allround Wandelschoen
4 reviews
€ 259,95
Hanwag Gritstone II GTX Wandelschoen
4 reviews
€ 219,95
Hanwag Banks GTX - Allround Wandelschoen
4 reviews
€ 259,95
Hanwag Gritstone II Wide GTX - Brede Wandelschoen
9 reviews
€ 219,95
Hanwag Banks SF Extra GTX Brede Wandelschoen
1 review
€ 269,95
Hanwag Torsby Lady GTX
1 review
€ 229,95
Hanwag Banks Low GTX Lady Wandelschoen
€ 209,95
Hanwag Banks Low GTX Men Wandelschoen
€ 209,95
Hanwag Banks SF Extra Lady GTX Brede Wandelschoen
€ 269,95
Hanwag Bluecliff Lady ES
€ 239,95
Hanwag Gritstone II Wide Lady GTX Brede Wandelschoen
3 reviews
€ 219,95
Hanwag Torsby GTX
€ 229,95
Hanwag Blueridge Low ES
AANBIEDING
€ 189,95
Hanwag Blueridge Low Lady ES
AANBIEDING
€ 189,95
Hanwag Blueridge Lady ES
€ 209,95
Hanwag Gritstone II Lady GTX Wandelschoen
€ 219,95
Hanwag Banks Low Bunion LL Lady - Hallux Valgus
€ 219,95
Hanwag Banks Narrow GTX - Smalle Wandelschoen
1 review
€ 259,95
 
1 / 3

Sinds 1921 produceert Hanwag - genoemd naar de grondlegger van de firma Hans Wagner in Beieren wandelschoenen van de hoogste kwaliteit. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van de omvangrijke collectie wandelschoenen. Hanwag heeft een zeer uitgebreid assortiment wandelschoenen voor activiteiten op licht terrein. De collectie bestaat uit A-wandelschoenen voor wandelingen op de weg, in het bos of langs het strand. A/B-wandelschoenen bieden iets meer stevigheid en stabiliteit rond de enkel, maar zijn nog steeds met name geschikt voor relatief makkelijk, niet al te rotsachtig, terrein. Ideaal dus als allround wandelschoen, voor gebruik in Nederland tot Ardennen of Vogezen.

Ruime keuze Hanwag wandelschoenen

Bij Hanwag kunt u terecht voor verschillende kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen. Hanwag heeft een groot assortiment met verschillende pasvormen en eigenschappen. Wat voor wandeling u ook wilt maken, er is altijd een Hanwag schoen voor te vinden. Tot op de dag van vandaag vervult Hanwag een leidende rol in de productie van diverse typen schoenen voor outdoor-enthousiastelingen. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van de omvangrijke collectie wandelschoenen. Tot op heden produceert Hanwag uitsluitend aan de hand van twee technieken: de gezwikte en de dubbel gestikte maakwijze. Belangrijke onderdelen van het succes van Hanwag zijn de speciale (Hallux Valgus) leesten, het verwerken van de beste kwaliteiten leer en voeringstoffen en de zooltechnologie.

Materialen Hanwag wandelschoenen

Voor de productie van de Hanwag wandelschoenen worden alleen de beste technieken en materialen gebruikt. Dit in combinatie met het traditionele handwerk, maakt de schoenen van het Duitse Hanwag van hoge kwaliteit. Hanwag weet klassieke, traditionele productiemethoden te behouden en daarnaast toch te blijven innoveren. Zo gebruikt zij onder andere het zeer duurzame en comfortabele Tibetaans yakleder. Daarnaast worden ook de laatste GORE-TEX® SURROUND technologie toegepast. Hierdoor blijven kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid voorop staan.

 • G-1000: Aangezien Hanwag en Fjallräven onderdeel zijn van dezelfde holding, kan Hanwag exlusief gebruik maken van het door Fjallräven ontwikkelde G-1000 materiaal. Dit unieke stevige en slijtvaste weefsel wordt door Hanwag bij verschillende winterschoenen toegepast.
 • YAK LEDER: Hanwag maakt sinds enkele jaren bij een aantal modellen gebruik van origineel Tibetaans yakleer. Dit leer is door de blootstelling aan een ruig klimaat zeer uniek. Het is niet alleen heel robuust, maar ook heel soepel. Bovendien voelt het zeer comfortabel aan. Daarnaast wordt dit yakleer in Tibet chromaatvrij gelooid. Dit leer wordt gelooid zonder gebruik van chroomhoudende mineralen. Het bevat geen allergenen (op chroombasis) en is bijzonder huidvriendelijk. Wordt ook als voeringleer gebruikt en is zeer geschikt voor mensen met allergieën. Hanwag verwerkt het exclusieve leer van deze dieren die dagelijks aan het strenge klimaat van de Tibetaanse hoogvlaktes blootgesteld worden. Dat maakt de Hanwag Yak collectie zeer robuust en duurzaam. De individuele nerfstructuur maakt iedere schoen tot een uniek exemplaar.
 • GORE-TEX®: GORE-TEX®-producten staan bekend om het feit dat ze van top tot teen duurzaam waterdicht, een groot ademend vermogen en een comfortabele bescherming bieden tegen de elementen. Het GORE-TEX®-membraan is een extreem dun laagje opgerekt polytetrafluoroethyleen (ePTFE) en vormt het hart van alle GORE-TEX®-outdoorkleding en bergwandelschoenen. Dit membraan wordt geplaatst tussen voering- en bovenstoffen en vormen samen het GORE-TEX®-laminaat. Meindl maakt uitsluitend gebruik van GORE-TEX®.
 • GORE-TEX® SURROUND: Met GORE-TEX® SURROUND? producttechnologie is het mogelijk om volledig ademende en waterdichte wandelschoenen te maken. Bij de meeste GORE-TEX® wandelschoenen is de gehele schoen ademend, behalve de zool. Met GORE-TEX® SURROUND? is ook het voetbed voorzien van een GORE-TEX® membraan. Warmte en transpiratievocht kunnen via het voetbed ontsnappen naar een speciale laag die in verbinding staat met openingen aan de zijkant van de schoen. Hierdoor kunnen warmte en zweet via de zijkant naar buiten worden afgevoerd.

Pasvorm Hanwag wandelschoenen

Een perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een wandelschoen. Wat maakt de pasvorm van Hanwag zo uniek? Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm ? deze wordt bepaald door de leest. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen. Alle Hanwag schoenen worden in een speciale dames-en herenleest geproduceerd en daarbij, afhankelijk van de categorie en het inzetbereik, ook in speciale, gedurende jarenlang geoptimaliseerde, leesten. Wie een Hanwag schoen in een bepaalde maat heeft, kan er dus niet zomaar van uitgaan dat ieder ander Hanwag model in diezelfde maat ook past.

Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet iedere leest iedere wandelaar of bergbeklimmer passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, is Hanwag jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van speciale leesten. Mocht je dus altijd al problemen gehad hebben met ?te wijd? of ?te smal?, dan ben je bij Hanwag speciale leesten aan het juiste adres. Bent u niet in de gelegenheid langs te komen en wilt u nieuwe wandelschoenen bij ons online aanschaffen? Kijk eens bij onze keuzehulp schoenen voor het aanschaffen van de juiste wandelschoenen.

 • WIDE: Eindelijk afrekenen met drukpunten op de voet. Bij de Hanwag Wide-leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een Wide- model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.
 • NARROW: De Hanwag Narrow-leest is geschikt voor alle mannelijke en vrouwelijke wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaard model te wijd is. Deze leest biedt ook de smallere voet een goede houvast en tredzekerheid.
 • STRAIGHT FIT: De Hanwag StraightFit-leest maakt door de innovatieve brede teenbox een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer plaats is voor de overige tenen. Dit komt vooral de warmte isolatie ten goede. Een bijzondere pasvorm, die niet alleen geschikt is voor de iets bredere voorvoet maar iedere voet veel comfort biedt.
 • ALPINE WIDE: Alpiene bergschoenen zijn vanwege technische eisen normaal gesproken wat smaller. De Hanwag Alpine Wide-leest daarentegen heeft een bredere voorvoet. Minder druk in het teenbereik vermindert het gevaar op bevriezing en biedt de mogelijkheid dikkere sokken te dragen.

Hallux Valgus wandelschoenen Hanwag

Naast bovenstaande leesten en pasvormen heeft Hanwag nog een speciale leest in huis: de Bunion leest. Veel mensen ? vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars? lijden namelijk aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht.

Wat is een Hallux Valgus? Dit is een vergroeiing van de grote teen, waardoor de grote teen scheef gaat staan. Hierdoor kan een (zeer) pijnlijke knobbel bij de grote teen onstaan. Als de klachten blijven, is een operatie aan de voet mogelijk. Dit is geen lichte ingreep en het herstel duurt lang. Gelukkig biedt de exclusieve Hanwag Bunion-leest (Bunion betekent "knobbel") meer ruimte aan het grote teengewricht. Deze leest is dus niet zomaar breed in de voorvoet, maar is speciaal vervaardigd met een uitsparing om de druk op de grote teen te verlichten.

Ruime keuze Hanwag wandelschoenen

Bij Hanwag kunt u terecht voor verschillende kwalitatief hoogwaardige wandelschoenen. Hanwag heeft een groot assortiment met verschillende pasvormen en eigenschappen. Wat voor wandeling u ook wilt maken, er is altijd een Hanwag schoen voor te vinden. Tot op de dag van vandaag vervult Hanwag een leidende rol in de productie van diverse typen schoenen voor outdoor-enthousiastelingen. Traditioneel handwerk gecombineerd met een goed ontwikkelde know-how en continue innovatie en passie vormen het fundament van de omvangrijke collectie wandelschoenen. Tot op heden produceert Hanwag uitsluitend aan de hand van twee technieken: de gezwikte en de dubbel gestikte maakwijze. Belangrijke onderdelen van het succes van Hanwag zijn de speciale (Hallux Valgus) leesten, het verwerken van de beste kwaliteiten leer en voeringstoffen en de zooltechnologie.

Materialen Hanwag wandelschoenen

Voor de productie van de Hanwag wandelschoenen worden alleen de beste technieken en materialen gebruikt. Dit in combinatie met het traditionele handwerk, maakt de schoenen van het Duitse Hanwag van hoge kwaliteit. Hanwag weet klassieke, traditionele productiemethoden te behouden en daarnaast toch te blijven innoveren. Zo gebruikt zij onder andere het zeer duurzame en comfortabele Tibetaans yakleder. Daarnaast worden ook de laatste GORE-TEX® SURROUND technologie toegepast. Hierdoor blijven kwaliteit, pasvorm en duurzaamheid voorop staan.

 • G-1000: Aangezien Hanwag en Fjallräven onderdeel zijn van dezelfde holding, kan Hanwag exlusief gebruik maken van het door Fjallräven ontwikkelde G-1000 materiaal. Dit unieke stevige en slijtvaste weefsel wordt door Hanwag bij verschillende winterschoenen toegepast.
 • YAK LEDER: Hanwag maakt sinds enkele jaren bij een aantal modellen gebruik van origineel Tibetaans yakleer. Dit leer is door de blootstelling aan een ruig klimaat zeer uniek. Het is niet alleen heel robuust, maar ook heel soepel. Bovendien voelt het zeer comfortabel aan. Daarnaast wordt dit yakleer in Tibet chromaatvrij gelooid. Dit leer wordt gelooid zonder gebruik van chroomhoudende mineralen. Het bevat geen allergenen (op chroombasis) en is bijzonder huidvriendelijk. Wordt ook als voeringleer gebruikt en is zeer geschikt voor mensen met allergieën. Hanwag verwerkt het exclusieve leer van deze dieren die dagelijks aan het strenge klimaat van de Tibetaanse hoogvlaktes blootgesteld worden. Dat maakt de Hanwag Yak collectie zeer robuust en duurzaam. De individuele nerfstructuur maakt iedere schoen tot een uniek exemplaar.
 • GORE-TEX®: GORE-TEX®-producten staan bekend om het feit dat ze van top tot teen duurzaam waterdicht, een groot ademend vermogen en een comfortabele bescherming bieden tegen de elementen. Het GORE-TEX®-membraan is een extreem dun laagje opgerekt polytetrafluoroethyleen (ePTFE) en vormt het hart van alle GORE-TEX®-outdoorkleding en bergwandelschoenen. Dit membraan wordt geplaatst tussen voering- en bovenstoffen en vormen samen het GORE-TEX®-laminaat. Meindl maakt uitsluitend gebruik van GORE-TEX®.
 • GORE-TEX® SURROUND: Met GORE-TEX® SURROUND? producttechnologie is het mogelijk om volledig ademende en waterdichte wandelschoenen te maken. Bij de meeste GORE-TEX® wandelschoenen is de gehele schoen ademend, behalve de zool. Met GORE-TEX® SURROUND? is ook het voetbed voorzien van een GORE-TEX® membraan. Warmte en transpiratievocht kunnen via het voetbed ontsnappen naar een speciale laag die in verbinding staat met openingen aan de zijkant van de schoen. Hierdoor kunnen warmte en zweet via de zijkant naar buiten worden afgevoerd.

Pasvorm Hanwag wandelschoenen

Een perfecte pasvorm is het belangrijkste criterium voor een wandelschoen. Wat maakt de pasvorm van Hanwag zo uniek? Een schoen krijgt in de fabriek altijd haar eigen, specifieke vorm ? deze wordt bepaald door de leest. Als de vorm van de leest niet overeenkomt met die van de voet, zal een schoen nooit passen en ook vele pijnlijke wandelkilometers zullen daar niets aan veranderen. Alle Hanwag schoenen worden in een speciale dames-en herenleest geproduceerd en daarbij, afhankelijk van de categorie en het inzetbereik, ook in speciale, gedurende jarenlang geoptimaliseerde, leesten. Wie een Hanwag schoen in een bepaalde maat heeft, kan er dus niet zomaar van uitgaan dat ieder ander Hanwag model in diezelfde maat ook past.

Geen enkele voet is gelijk. Daarom kan ook niet iedere leest iedere wandelaar of bergbeklimmer passen. Om nog specifieker op de individuele pasvorm in te gaan, is Hanwag jaren geleden begonnen met de ontwikkeling van speciale leesten. Mocht je dus altijd al problemen gehad hebben met ?te wijd? of ?te smal?, dan ben je bij Hanwag speciale leesten aan het juiste adres. Bent u niet in de gelegenheid langs te komen en wilt u nieuwe wandelschoenen bij ons online aanschaffen? Kijk eens bij onze keuzehulp schoenen voor het aanschaffen van de juiste wandelschoenen.

 • WIDE: Eindelijk afrekenen met drukpunten op de voet. Bij de Hanwag Wide-leest heeft de hiel een normale breedte maar biedt de schoen meer ruimte aan de voorvoet. Een Wide- model is geschikt voor mensen voor wie een standaard model voorin te smal is.
 • NARROW: De Hanwag Narrow-leest is geschikt voor alle mannelijke en vrouwelijke wandelaars en bergbeklimmers voor wie een standaard model te wijd is. Deze leest biedt ook de smallere voet een goede houvast en tredzekerheid.
 • STRAIGHT FIT: De Hanwag StraightFit-leest maakt door de innovatieve brede teenbox een rechte stand van de grote teen mogelijk waardoor er meer plaats is voor de overige tenen. Dit komt vooral de warmte isolatie ten goede. Een bijzondere pasvorm, die niet alleen geschikt is voor de iets bredere voorvoet maar iedere voet veel comfort biedt.
 • ALPINE WIDE: Alpiene bergschoenen zijn vanwege technische eisen normaal gesproken wat smaller. De Hanwag Alpine Wide-leest daarentegen heeft een bredere voorvoet. Minder druk in het teenbereik vermindert het gevaar op bevriezing en biedt de mogelijkheid dikkere sokken te dragen.

Hallux Valgus wandelschoenen Hanwag

Naast bovenstaande leesten en pasvormen heeft Hanwag nog een speciale leest in huis: de Bunion leest. Veel mensen ? vaak vrouwen, maar ook boulderaars en sportkletteraars? lijden namelijk aan een scheefstand van de grote teen (Hallux Valgus) of een verstijving van het grote teengewricht.

Wat is een Hallux Valgus? Dit is een vergroeiing van de grote teen, waardoor de grote teen scheef gaat staan. Hierdoor kan een (zeer) pijnlijke knobbel bij de grote teen onstaan. Als de klachten blijven, is een operatie aan de voet mogelijk. Dit is geen lichte ingreep en het herstel duurt lang. Gelukkig biedt de exclusieve Hanwag Bunion-leest (Bunion betekent "knobbel") meer ruimte aan het grote teengewricht. Deze leest is dus niet zomaar breed in de voorvoet, maar is speciaal vervaardigd met een uitsparing om de druk op de grote teen te verlichten.

summer