CORONA: ONZE WINKEL IS NOG OPEN! BEKIJK HIER DE AANGEPASTE OPENINGSTIJDEN

FALKE ONDERHOUD & ACCESSOIRES

Falke-logo
 
 

FALKE WANDELSOKKEN EN HARDLOOPSOKKEN

In 1895 werd Falke opgericht door de Duitse Franz Falke-Rohan in zijn eigen weverij. In de 20ste eeuw is Falke groot geworden in de vrouwenbeenmode (waaronder de eerste nylon panty van Duitsland). Falke is momenteel één van de grootste fabrikanten van allerlei functionele sportsokken, warme sloffen en technisch ondergoed voor dames en heren. Bijzonder aan de onderkleding van Falke is de anatomische vorm. Falke wandelsokken zijn er voor iedere activiteit door de verschillende modellen sok, bijvoorbeeld de all-round TK2 of de lichtere TK5. De sokken van Falke zijn ergonomisch gevormd voor maximaal comfort.

Lees meer over Falke wandelsokken en hardloopsokken

 
 • KEUZEHULP

 • COLLECTIE 

  PRIJS (€) 

  CATEGORIEËN 

   •  

  KLEUR 

  MERK 

  SEKSE 

  VOORRAAD 

 
 
 
 

Falke wandelsokken kopen

Bij Zwerfkei krijgen wij regelmatig de vraag wat nu de beste wandelsokken zijn. Daar is helaas geen pasklaar antwoord op te geven, omdat dat dat erg persoonlijk is en van veel factoren afhangt. Uiteindelijk blijkt in de praktijk wat voor u de beste wandelsokken zijn. Toch kunnen we u een aantal richtlijnen meegeven wat betreft de functie van wandelsokken, materialen, pasvorm en merken.

Waarom heb ik wandelsokken nodig?

Voor veel mensen is het kopen van wandelsokken een "moetje". Toch kan een goede wandelsok wandelvakanties maken of breken. Juist de combinatie van een goede wandelschoen en een goede wandelsok kan immers een hoop blarenleed besparen. Er zijn mensen die nooit blaren krijgen maar voor de meesten zijn goede wandelsokken essentieel om voetproblemen te voorkomen. Een wandel- of hikingsok heeft immers een duidelijke functie. Hij moet transpiratievocht afvoeren, wrijving tussen de wandelschoen en de voet voorkomen, z'n steentje bijdragen aan de totale schokdemping en eventueel voor warmte-isolatie zorgen.

 • Transpiratievocht afvoeren

  De belangrijkste functie van de sok is het droog houden van de voethuid. De kans op blaren is bij droge voeten immers stukken minder. Net zoals thermo-ondergoed kunnen ook sokken prima vocht doorgeven maar sokken hebben het bij dat doorgeven wel veel moeilijker want ze worden omgeven door schoenen. Alleen afvoeren is dus onvoldoende, ze moeten ook een bufferfunctie hebben om vocht op te kunnen slaan. De bufferfunctie van de klassieke wollen sok is uitstekend want wol kan zeer veel vocht opnemen zonder daarbij z’n vorm en stevigheid te verliezen. Puur wol is echter niet ideaal, want het kan kriebelen en is niet erg slijtvast. Fabrikanten als Falke en Bridgedale kiezen daarom vaak voor een combinatie van verschillende materialen in één sok: een kunstvezel aan de binnenkant om de voet droog te houden en wol aan de buitenkant voor de bufferfunctie.

 • Onvolkomenheden in de pasvorm van de schoen opvangen

  De juiste pasvorm is in de eerste plaats een kwestie van het kiezen voor de juiste wandelschoen, maar geen enkele schoen zit als een tweede huid om je voet. Er zijn altijd onvolkomenheden en ruimtes waardoor de voeten niet maximaal worden gefixeerd in de schoen. Goede wandelsokken dienen er dan voor om die ruimtes op te vullen zodat de voeten niet kunnen gaan schuiven en er geen blaarvorming optreedt. Vaak wijst de praktijk pas uit of een bepaald type wandelsok en/of bepaald merk goed zit.

 • Schokdemping

  Bij iedere stap die je zet krijgen lichaam, voeten, enkels en knieën een flinke schok te verwerken. Daar is het lichaam op berekend, maar het een handje helpen kan geen kwaad.  Zo vangt een verende tussenzool in de schoen al heel veel op en het gebruik van telescopische wandelstokken bij trektochten is een ander hulpmiddel. Een wandelsok met een verdikt, zacht en veerkrachtig voetbed, met name onder de bal van de voet, levert ook een positieve bijdrage. Door zweet en vuil kunnen sokken harder worden wat de demping niet ten goede komt. Ook dunne sokken dempen nauwelijks.

 • Voeten warm houden

  Dit speelt alleen een rol als het koud is. Is dat niet het geval dan veroorzaakt een te warme sok juist extra transpiratievocht en kies daarom nooit voor een te warme sok. Dunne sokken voldoen bij warmer weer, de tussenmaat is een prima allrounder en ideaal voor intensief wandelen terwijl de dikke sok alleen geschikt is voor lange afstanden in koud weer (en voor lang stilstaan, bijvoorbeeld op ijs). Een merk als Bridgedale gebruikt in haar sokken vaak het temperatuurregulerende materiaal bamboe.

Welke materialen worden er in wandelsokken verwerkt?

Elk merk heeft voor elk type wandelsok een aparte samenstelling van materialen.

 • Polyester en polyamide: Veel synthetische en Coolmax sokken bestaan voor een groot gedeelte uit polyester en polyamide (nylon). Het grote voordeel van polyester is dat het snel droogt en van polyester is dat het slijtvast is. Bovendien verbeteren deze materialen de pasvorm. Nadeel is wel dat het wat zweteriger kan aanvoelen.
 • Wol: Wol is vochtregulerend en heeft een temperatuurregulerende werking. Dit vermindert de kans op overmatige transpiratie en dus blaarvorming. Merken als Icebreaker en Falke gebruiken in plaats van de standaard wol, Merinowol. Deze wolsoort is veel fijner, zachter en geeft minder irritaties. Als u wol goed verdraagt, dan zijn merinowollen sokken een goed alternatief.
 • Katoen: Katoen is een natuurlijk materiaal en dat voelt prettiger aan dan synthetische materialen. Toch wordt dit niet heel veel gebruikt in wandelsokken, omdat katoen de vervelende eigenschap heeft dat het nauwelijks droogt, minder vormvast is en sneller slijt. Bij korte, intensieve, activiteiten als hardlopen wordt het wel gebruikt omdat het veel vocht opneemt en afkoelt. Bij langere, minder intensieve activiteiten blijft katoen nat en worden uw voeten koud. Katoen kan wel een voordeel zijn als uw voeten geïrriteerd raken van materialen als wol en polyester.

Wat is de juiste pasvorm bij wandelsokken?

De positieve bijdrage van goede wandelsokken werkt alleen als de sok goed past. De ideale pasvorm van de sok bestaat echter niet, je bent daarvoor grotendeels aangewezen op je eigen gevoel en voorkeur. Er zijn wel een aantal richtlijnen voor een goede pasvorm.

 • De sok moet prettig aanvoelen: Dit klinkt vrijblijvend, maar het blijft - zoals bij de meeste producten in de buitensport - van belang dat de wandelsok goed aanvoelt. Bij Zwerfkei kunt u de wandelsokken uiteraard even passen, om te kijken of deze prettig zitten. Uiteindelijk blijkt in de praktijk of na een lange wandeling de sok is bevallen. Dit hangt onder andere af van de reactie van uw huid op de materialen en pasvorm.
 • Dikke of dunne wandelsok?: Zo is het dat een iets te dikke/warme sok eerder irriteert dan een iets te dunne sok. Sokken mogen ook nooit te ruim zitten want dan kunnen ze gaan plooien wat tot irritatie en blaarvorming kan leiden. Te krap is ook niet fijn: schuurplekken of drukpunten kunnen het gevolg zijn.
 • Naden en maatvoering van sokken: Is de naad bij de tenen nauwelijks voelbaar of is die irritant verdikt? De sokkenmerken bij Zwerfkei zijn allemaal gemaakt in kleine maatgroepen gemaakt: 37-38, 44-45 etc. Zo is de kans op een te grote of te kleine wandelsok zeer beperkt en sluit deze goed aan.

Modellen wandelsokken van Falke

Zwerfkei heeft wandelsokken van het topmerk Falke in het assortiment. Hieronder staan per model wandelsok de verschillende specificatie op een rij. Het bekendste en het meest verkochte sokkenmerk onder wandelaars is Falke. De sokken van dit Duitse merk hebben een anatomisch voorgevormde links-rechts opdeling. Dit zorgt voor maximaal comfort en een kleine kans op blaren.

 • Falke TK 5: een extra dunne wandelsok voor de zomer. Ook in TK 5 Short (enkelhoog) verkrijgbaar.
 • Falke TK 2 Cool: een medium dikke Coolmax wandelsok voor dagwandeling en lichte trekkings
 • Falke TK 2 Wool: een medium dikke wollen wandelsok voor dagwandeling en lichte trekkings
 • Falke TK 2 Sensitive: hetzelfde als de TK 2 Cool, alleen in plaats van elastiek, zijn er siliconen nopjes gebruikt. Dit vermindert de kans op huiduitslag rond de enkel.
 • Falke TK 1 Cool: een dikke, warme en dempende Coolmax wandelsok voor zware trekkings en winterse omstandigheden
 • Falke TK 1 Cool: een dikke, warme en dempende wollen wandelsok voor zwate trekkings en winterse omstandigheden
 • Falke TK 1 Long: een dikke wandelsok, die tot over de kuit komt. Alleen in Cool-variant verkrijgbaar.
 • Falke TK 4 Expedition: extra dikke, warm en dempend. Voor winterse omstandigheden, defensiedoeleinden en alpine tochten.
 • Falke Walkie: unisex, voornamelijk uit wol bestaande, wandelsok. Wat lossere pasvorm.
 • Falke RU 4 short: dunne, enkelhoge hardloopsok.

Wandelsokken voor kinderen

Voor kinderen heeft Zwerfkei uiteraard ook kindersokken van Falke. De materiaalmix van deze Falke TK 2 Kids zorgt steeds voor een goed vochtigheidstransport en een goed voetklimaatat in de schoen. Met dempende functie en bescherming bij de tenen. Veel plezier bij het wandelen met mamma en pappa!

Falke wandelsokken kopen

Bij Zwerfkei krijgen wij regelmatig de vraag wat nu de beste wandelsokken zijn. Daar is helaas geen pasklaar antwoord op te geven, omdat dat dat erg persoonlijk is en van veel factoren afhangt. Uiteindelijk blijkt in de praktijk wat voor u de beste wandelsokken zijn. Toch kunnen we u een aantal richtlijnen meegeven wat betreft de functie van wandelsokken, materialen, pasvorm en merken.

Waarom heb ik wandelsokken nodig?

Voor veel mensen is het kopen van wandelsokken een "moetje". Toch kan een goede wandelsok wandelvakanties maken of breken. Juist de combinatie van een goede wandelschoen en een goede wandelsok kan immers een hoop blarenleed besparen. Er zijn mensen die nooit blaren krijgen maar voor de meesten zijn goede wandelsokken essentieel om voetproblemen te voorkomen. Een wandel- of hikingsok heeft immers een duidelijke functie. Hij moet transpiratievocht afvoeren, wrijving tussen de wandelschoen en de voet voorkomen, z'n steentje bijdragen aan de totale schokdemping en eventueel voor warmte-isolatie zorgen.

 • Transpiratievocht afvoeren

  De belangrijkste functie van de sok is het droog houden van de voethuid. De kans op blaren is bij droge voeten immers stukken minder. Net zoals thermo-ondergoed kunnen ook sokken prima vocht doorgeven maar sokken hebben het bij dat doorgeven wel veel moeilijker want ze worden omgeven door schoenen. Alleen afvoeren is dus onvoldoende, ze moeten ook een bufferfunctie hebben om vocht op te kunnen slaan. De bufferfunctie van de klassieke wollen sok is uitstekend want wol kan zeer veel vocht opnemen zonder daarbij z’n vorm en stevigheid te verliezen. Puur wol is echter niet ideaal, want het kan kriebelen en is niet erg slijtvast. Fabrikanten als Falke en Bridgedale kiezen daarom vaak voor een combinatie van verschillende materialen in één sok: een kunstvezel aan de binnenkant om de voet droog te houden en wol aan de buitenkant voor de bufferfunctie.

 • Onvolkomenheden in de pasvorm van de schoen opvangen

  De juiste pasvorm is in de eerste plaats een kwestie van het kiezen voor de juiste wandelschoen, maar geen enkele schoen zit als een tweede huid om je voet. Er zijn altijd onvolkomenheden en ruimtes waardoor de voeten niet maximaal worden gefixeerd in de schoen. Goede wandelsokken dienen er dan voor om die ruimtes op te vullen zodat de voeten niet kunnen gaan schuiven en er geen blaarvorming optreedt. Vaak wijst de praktijk pas uit of een bepaald type wandelsok en/of bepaald merk goed zit.

 • Schokdemping

  Bij iedere stap die je zet krijgen lichaam, voeten, enkels en knieën een flinke schok te verwerken. Daar is het lichaam op berekend, maar het een handje helpen kan geen kwaad.  Zo vangt een verende tussenzool in de schoen al heel veel op en het gebruik van telescopische wandelstokken bij trektochten is een ander hulpmiddel. Een wandelsok met een verdikt, zacht en veerkrachtig voetbed, met name onder de bal van de voet, levert ook een positieve bijdrage. Door zweet en vuil kunnen sokken harder worden wat de demping niet ten goede komt. Ook dunne sokken dempen nauwelijks.

 • Voeten warm houden

  Dit speelt alleen een rol als het koud is. Is dat niet het geval dan veroorzaakt een te warme sok juist extra transpiratievocht en kies daarom nooit voor een te warme sok. Dunne sokken voldoen bij warmer weer, de tussenmaat is een prima allrounder en ideaal voor intensief wandelen terwijl de dikke sok alleen geschikt is voor lange afstanden in koud weer (en voor lang stilstaan, bijvoorbeeld op ijs). Een merk als Bridgedale gebruikt in haar sokken vaak het temperatuurregulerende materiaal bamboe.

Welke materialen worden er in wandelsokken verwerkt?

Elk merk heeft voor elk type wandelsok een aparte samenstelling van materialen.

 • Polyester en polyamide: Veel synthetische en Coolmax sokken bestaan voor een groot gedeelte uit polyester en polyamide (nylon). Het grote voordeel van polyester is dat het snel droogt en van polyester is dat het slijtvast is. Bovendien verbeteren deze materialen de pasvorm. Nadeel is wel dat het wat zweteriger kan aanvoelen.
 • Wol: Wol is vochtregulerend en heeft een temperatuurregulerende werking. Dit vermindert de kans op overmatige transpiratie en dus blaarvorming. Merken als Icebreaker en Falke gebruiken in plaats van de standaard wol, Merinowol. Deze wolsoort is veel fijner, zachter en geeft minder irritaties. Als u wol goed verdraagt, dan zijn merinowollen sokken een goed alternatief.
 • Katoen: Katoen is een natuurlijk materiaal en dat voelt prettiger aan dan synthetische materialen. Toch wordt dit niet heel veel gebruikt in wandelsokken, omdat katoen de vervelende eigenschap heeft dat het nauwelijks droogt, minder vormvast is en sneller slijt. Bij korte, intensieve, activiteiten als hardlopen wordt het wel gebruikt omdat het veel vocht opneemt en afkoelt. Bij langere, minder intensieve activiteiten blijft katoen nat en worden uw voeten koud. Katoen kan wel een voordeel zijn als uw voeten geïrriteerd raken van materialen als wol en polyester.

Wat is de juiste pasvorm bij wandelsokken?

De positieve bijdrage van goede wandelsokken werkt alleen als de sok goed past. De ideale pasvorm van de sok bestaat echter niet, je bent daarvoor grotendeels aangewezen op je eigen gevoel en voorkeur. Er zijn wel een aantal richtlijnen voor een goede pasvorm.

 • De sok moet prettig aanvoelen: Dit klinkt vrijblijvend, maar het blijft - zoals bij de meeste producten in de buitensport - van belang dat de wandelsok goed aanvoelt. Bij Zwerfkei kunt u de wandelsokken uiteraard even passen, om te kijken of deze prettig zitten. Uiteindelijk blijkt in de praktijk of na een lange wandeling de sok is bevallen. Dit hangt onder andere af van de reactie van uw huid op de materialen en pasvorm.
 • Dikke of dunne wandelsok?: Zo is het dat een iets te dikke/warme sok eerder irriteert dan een iets te dunne sok. Sokken mogen ook nooit te ruim zitten want dan kunnen ze gaan plooien wat tot irritatie en blaarvorming kan leiden. Te krap is ook niet fijn: schuurplekken of drukpunten kunnen het gevolg zijn.
 • Naden en maatvoering van sokken: Is de naad bij de tenen nauwelijks voelbaar of is die irritant verdikt? De sokkenmerken bij Zwerfkei zijn allemaal gemaakt in kleine maatgroepen gemaakt: 37-38, 44-45 etc. Zo is de kans op een te grote of te kleine wandelsok zeer beperkt en sluit deze goed aan.

Modellen wandelsokken van Falke

Zwerfkei heeft wandelsokken van het topmerk Falke in het assortiment. Hieronder staan per model wandelsok de verschillende specificatie op een rij. Het bekendste en het meest verkochte sokkenmerk onder wandelaars is Falke. De sokken van dit Duitse merk hebben een anatomisch voorgevormde links-rechts opdeling. Dit zorgt voor maximaal comfort en een kleine kans op blaren.

 • Falke TK 5: een extra dunne wandelsok voor de zomer. Ook in TK 5 Short (enkelhoog) verkrijgbaar.
 • Falke TK 2 Cool: een medium dikke Coolmax wandelsok voor dagwandeling en lichte trekkings
 • Falke TK 2 Wool: een medium dikke wollen wandelsok voor dagwandeling en lichte trekkings
 • Falke TK 2 Sensitive: hetzelfde als de TK 2 Cool, alleen in plaats van elastiek, zijn er siliconen nopjes gebruikt. Dit vermindert de kans op huiduitslag rond de enkel.
 • Falke TK 1 Cool: een dikke, warme en dempende Coolmax wandelsok voor zware trekkings en winterse omstandigheden
 • Falke TK 1 Cool: een dikke, warme en dempende wollen wandelsok voor zwate trekkings en winterse omstandigheden
 • Falke TK 1 Long: een dikke wandelsok, die tot over de kuit komt. Alleen in Cool-variant verkrijgbaar.
 • Falke TK 4 Expedition: extra dikke, warm en dempend. Voor winterse omstandigheden, defensiedoeleinden en alpine tochten.
 • Falke Walkie: unisex, voornamelijk uit wol bestaande, wandelsok. Wat lossere pasvorm.
 • Falke RU 4 short: dunne, enkelhoge hardloopsok.

Wandelsokken voor kinderen

Voor kinderen heeft Zwerfkei uiteraard ook kindersokken van Falke. De materiaalmix van deze Falke TK 2 Kids zorgt steeds voor een goed vochtigheidstransport en een goed voetklimaatat in de schoen. Met dempende functie en bescherming bij de tenen. Veel plezier bij het wandelen met mamma en pappa!

0 artikelen in vergelijking
Er zijn nog geen artikelen toegevoegd om te vergelijken. Klik op het icoon bij de artikelen.
0 recent bezochte artikelen
Er zijn nog geen recent bekeken artikelen
Met het gebruik van de site accepteert u het gebruik van cookies en onze privacyverklaring. U kunt desgewenst bepaalde cookies uitschakelen. Lees meer...
INSTELLEN OK